maanantai 31. joulukuuta 2012

Yksi askel cossaajalle, hirveä harppaus Minorealle

Viikonloppuna koin yllätyksen, kun päädyin kurkkaamaan mailiani kännykän välityksellä. Minulle tulee Facebookissa lähetetyt yksityisviestit myös kännykkään, jolloin pystyn (jos viitsin) vastata reaaliajassa tärkeisiin viesteihin. Tai soittamaan, jos joku haluaa vastauksen jostain syystä heti.

Tällä kertaa minulle oli tullut KasakuxKosupuren Facebook sivuilla yksityisviestiä. (johon muuten en pysty näköjään kännykällä vastaamaan) Kyttäsin kännykkää itse asiassa erään lehtijutun takia, sillä olin lähettänyt pyynnöstä Cyborg 009 Francoise Arnould 003:n kuvia eräälle toimittajalle, joka niitä kysyi. Mutta se on asia erikseen, jos ne kuvat nyt lehteen päätyvät.

Minulle oli laitettu viestiä Tampere Kupliista liittyen cosplaykisoihin. Minut oli pyydetty sinne tuomariksi!

Pieni epäusko ja hulppeuden tunne oli pinnassa, kun kesken Dungeons and Dragons - pelin (oli muuten minulle aivan liian hidastempoinen peli!) mailin luin. Loppupeli menikin siinä, että lueskelin mailia uudelleen ja uudelleen, että varmasti sisäistin koko jutun.

En ole koskaan ollut tuomarina cosplaykisoissa ja pyyntö oli minulle iso asia. Kirjoittaisin muuten suuri kunnia, mutta jotenkin se kuulostaa hieman kököltä suomeksi. Japaniksi tuo toimisi.

Tuomariksi voi aina hakea ja kyllähän silloinkin hakijoiden keskuudesta valitaan tuomarit, mutta jotenkin paljon isompi asia, kun joku muu tulee kysymään sinua tuomariksi. Tuli aivan sellainen olo, että joku muu uskoo sinun kykyihisi ja pitää sinua hyvänä jossakin. Aivan upea fiilis!

Olen jo jonkin aikaa miettinyt pienessä päässäni, että voisin joskus tulevaisuudessa hakea tuomariksi jonnekin kisoihin. En vain uskonut, että koskaan minulla riittäisi pokka tai usko itseeni, että olisin siihen hommaan tarpeeksi hyvä ja uskaltaisin hakea. Eipä tarvitse sitäkään enää miettiä, paljon helpompi vastata kyllä, jos joku kysyy.

Pieni askelhan tämä oikeasti on harrastuksessa, mutta omalla, henkilökohtaisella tasolla aivan huikea harppaus. Nostaa omaa itsetuntoa (ja egoa, oli muuten eka sana minkä olen oppinut,. Ego. Egoegoegoego. Ettäs tiedätte.) ja antaa uutta inspiraatiota tehdä pukuja. Luottamus on nyt paljon korkeammalla, että seuraava puku tulee olemaan hyvä, vaikkei ole edes vielä aloitetty.

Lupaan yrittää olla kannustava ja rohkaiseva ja lupaan olla syömättä ketään. En ota edes maistiaispalaa. Eli jokainen pääsee ainakin minun luota pois ihan ehjänä. Olen kumminkin ollut itse jännittämässä samalla lailla tuomareiden edessä, joten tiedän, millaista se on. Enkä pelkästään cosplaykisoissa, vaan yleisestikin niin urheilukisoissa kuin muissakin. Aina se on ollut yhtä jännittävää. Ja vain kerran vastassa on ollut aivan kamalat tuomarit. Joten tiedän myös sen, millainen tuomari en halua olla.


Tervetuloa kaikki osallistumaan! (: 

Ja tottakai muutenkin tervehtii, juttelen mielelläni uusien ihmisten kanssa, vaikka en siinä luonnonlahjakkuus olekaan.

1 kommentti:

  1. Tervetuloa tuomaroimaan, ollaan siellä sitten yhdessä. Hienoa saada joku ihan uusi ihminen taas mukaan tuomarointihommiin, vaikka en itsekkään kyllä mikään kokenyt konkari ole :D

    VastaaPoista

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.