keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Valinnan vaikeus

Nyt vihdoin sain aikaiseksi tilata Desuconin Frostbiteen nuo liput. Tilasin liput jo alun alkaen ennen häitä, mutta kiireen ja tiukan rahatilanteen takia (toisin sanoen halusin pihniä kaiken ylimääräisen häämatkalle Roomaan, kumma juttu) jäi sitten maksamatta. Ja alun perin tilasin lippuja vain 3 - nyt niitä tilattiinkin 4. Meitä siis tuli yksi matkalle mukaan. Kivempi niin.

Päätimme siirtää Hinoi Team-ryhmäcosplayn joko Mimiconiin (Mikkelissä järjestettävä con) jos he järjestävät ryhmäcosplaykilpailun tai sitten vaihtoehtoisesti johonkin kesän coniin (Desucon) johon voisimme osallistua typerällä tanssillamme. Syyt tähän ovat pukujen niukkuus, joka talvella on hieman kirpaisevaa ja yhden jäsenen puuttuminen. TeräsEdo, sinä aikaisemmin sanoit ainakin haluavasi ryhmään mukaan, olisitko edelleen kiinnostunut? Tai kuka tahansa muu, joka olisi valmis tanssimaan paraparaa tuntemattomien ihmisten kanssa kisalavalla napapaidassa ja minihameessa. Meillä oli kaikki tanssijat kassassa vielä syksyllä, mutta kohteliaasti potkaisin oman tuttuni pihalle ryhmästämme. Jos oikeasti cosplay kiinnostaa, niin olisi mukava, että sen asian eteen tehtäisiinkin jotain - muutakin kuin hehkutetaan FB:ssä.

Mutta, joka tapauksessa liput nyt on maksettu ja Frostiin ollaan tulossa. Mutta koska cosplayasumme siirtyvät toiseen coniin, tuli eteen valinnanvaikeus: minkä puvun tekisi Frostiin?

Minulla on nyt ollut tämä loppuvuosi naurettavan kiire koko ajan, enkä tiedä, saanko puku aloitettua ennen ensi vuotta. Mietin myös, mitä pukua alkaisin tekemään. Minulla on nyt ollut Traconin jälkeen taukoa puvun teossa, joten haluaisin ehkä aloittaa jollakin helpolla. Muutenkaan Frostissa ei ole kuin hall-kisa mahdollisuus, joten en jaksa niin paljon panostaa pukuun. Jos minut valitaan niin mikäs siinä, mutta en lähde tähtäämään kisoihin. Lähden vain hengailemaan. Ja tällä kertaa niin, että voin itse ottaa kuvia.


Vaihtoehtoina minulla on kier siis tehdä kaikki uudelleen S-rankin kaavusta alkaen, Naruton Konan. Puku olisi valmiina Itachin jäljiltä Puku olisi helppo tehdä, kun kerran olen jo Itachiin kaavun tehnyt. Kengätkin ajattelin kierrättää, enkä tekisi naishahmoille tuttuja korkkareita. Tekisin uudet kengät.

Olen tähän cossiin hankkinut jo peruukin, mutta en ole sitä vielä muokannut. Olen myös opetellut tekemään origami ruusua, joka ehkä alkaa sujumaan ennen Frostia. Hobitti osaa tehdä jo ruusun, joten hän opettaa minulle tuon teon. Itse asiassa kun menetin hermoni linkitin ohjeet Hobitille ja pyysin opettelemaan, jotta hän osaisi opettaa sen sitten minulle. On minua hieman fiksumpi henkilö.

Piilarit sitten hankkisin tähän myös. Ja Konanin hahmo minua kiinnostaa sen takia, että saisin kerrankin pitää lävistystä jossakin cosplayssa! Harmi vain, että huulikoru on minulla kaikkein pisimpään auki pysyvä lävistys ilman korua. Bridge tuottaa enemmän ongelmia. No, ehkä Pain seuraavaksi sitten.

Seuraavana vaihtoehtona olisi One Piecestä Pelona. Peloastahan olen cossannut jo ensimmäistä versiota, joten kyseessä olisi nyt uuden maailman versio. Tähän pukuun minulla olisi peruukki hommattu jo valmiiksi (ja tällä hetkellä itse asiassa päässäkin) ja kengät ja sateenvarjon voisin kierrättää vanhasta voisin helposti tehdä uusiksi, kun kerran olen jo tehnyt. Minähän en tottakai ikinä kierrätä yhtään pukua, teen kaiken uusiksi.


Keskeneräiseksi minulla on jäänyt myös Soul Eaterin Blair, jonka hatun kanssa minulla on ollut ongelmia. Mahdollisuus olisi siis tämäkin cosplay saada vihdoin tehtyä. Peruukki, kengät, hanskat ja kankaat on valmiina, samoin piilarit. Tosin peruukin saatan joutua uusimaan, tein leikkauksen hieman väärin. Mutta hameen pysyvyyteen sain ratkaisun häiden aikana, jolloin ostin alushameen. Alushameeseen kun minulle tuli kaksi, muovista vannetta, joita ajattelin käyttää myös cosplayssa hyväksi. Teen siis hameeseen vannekujan ja saan hameosan pyöreäksi. Tässä tottakai tulen vilauttelemaan sitten ah-niin-upeaa-persustani.


Olen myös katsonut tässä syksyn aina uutta sarjaa (minulle) nimeltä Panty and Stocking with Garterbelt. Olen sitten ihastunut Stockingiin johon olen peruukin jo hommannut. Norpan Espanjasta tuoma tuliaiskangas on varattu tähän cosplayhin. Myös kengät on jo hankittu. Nyt vain aivopesen Tiitiäistä Pantyksi. Vaikka itsellä kuspäinen luonteeni sopisi enemmänkin Pantylle (koska varmaan repisin alushousuni yllytyksen päätteeksi jalastani) minusta Stockingin hahmo sopii vaatetyyliltään sekä järkyttävän sokerinhimonsa takia minulle paremmin. Voin syödä jatkuvasti herkkuja tämä puku päällä ja sovin hahmoon täydellisesti.

Yritän myös aivopestä Tiitiäistä Pantyn rooliin.

Panty ja Stocking
Uskoisin, että kallistun tällä hetkellä Pantyyn sekä Konaniin tuolla Frostbitessa, mutta saa nähdä, mitä tuleman pitää. Olen nimittäin kyllästynyt omaan MacGyver - takatukkaani ja päättänyt käydä kampaajalla. En vain tiedä vielä, millaista tyyliä menisin leikkuuttamaan. Olen miettibnyt koristekuvioita ja irokeesia, koska se on todella helppo talvella. Pipokaan ei pilaa kampausta. Ja voisin silloin tehdä taas yhden cosplayn, jota en ole vielä nähnyt...

Nimittäin One Piecen Bellemeren. Itse asiassa tämä tuli minulle järkytyksenä nyt kun etsin Bellemeren kuvan, sillä olen aina luullut Bellemeren omistavan mustat hiukset. Mikä järkytys!

Tähän vain tarvitsisin pidennykset, koska omat hiukseni riittävät vain ja ainoastaan keesiin. Mutta katsotaan nyt.


Minulle ollaan deviantartissa suositeltu myös Avatar - the last airbender - hahmoja, koska puhallan tulta. Yllättäen tulikansa hahmoja. En vain ole oikein vakuuttunut, että pystyisin crossplayaamaan oikeasti hahmoja, joilla on kunnon lihakset. Pitäisi tehdä aikamoinen treeni, jotta ruumiinrakenteeni ei olisi niin naisellisen pyöreä (kaunis ilmaisu, eikös?) vaan timmi, treenattu teinipoika. Ja vaikka olenkin valmis ajamaan itseni kaljuksi jos lähden ikinä kisaamaan Eurocosplayhin tai WCS:hen, niin en ole valmis vetämään kaljuksi ihan vain normicossin vuoksi. Haluaisin mieluiten sitten oikeasti hiukset omaavan, ei lihaksikkaan crossplay hahmon tai naispuolisen. Aloin katsomaan näiden ehdotusten takia Avataria uudelleen ja yritän nyt metsästää sieltä itselleni sopivaa tulentaitaja hahmoa. Jos teille muuten tulee mieleen hahmoja, jotka puhaltavat tulta / nielevät tulta / heittelevät tulipalloja, niin ehdotuksia saa laittaa tulemaan.

Olen nyt harjoittelemassa tulen puhaltamisen ja poiden lisäksi tulen nielentää, jongloorausta sekä itsensä sytyttämistä, joten etsin mielelläni hahmoja, joihin näitä taitoja voisi käyttää. Tarkoitus olisi ensi kesänä esitellä näitä taitoja jossakin conissa. Eräs coni onkin ottanut esitykseni jo vastaan, joten tulen ensimmäisen kerran elämässäni tekemään tulitaidetta yleisön edessä. Hahmoehdotelmia tuohopn otetaan vastaan. Toistaiseksi mahdollisia on Itachi Uchiha, joka nähtiinkin jo Traconissa sekä W.I.T.C.H sarjan Taranee.


4 kommenttia:

 1. Bellemereä on muuten cossattu jo ainakin kerran Suomessa : 3 http://unski-swan.deviantart.com/gallery/23734570#/dzstfr

  VastaaPoista
 2. Ohhoh, niinpäs onkin! En olekaan ennen nähnyt! Kiitoksia (:

  VastaaPoista
 3. Sailor Mars käyttää tulta joten how about it? : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole tuotakaan muuten tajunnut, kiitoksia! Täytyy vielä kaverilta varmistaa onko cosplay ok, kun hän on kyseistä hahmoa cossannut. En halua tarkoituksella kilpailla kaverien kanssa puvuissa.

   Poista

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.