perjantai 21. joulukuuta 2012

Tulentaitajia ja grillausta

Töissä aikani kuluksi etsiskelin hahmoja, jotka taitavat tulen käytön. Moni hahmoista joita luokitellaan tulen taitajiksi ovat enemmänkin vain tulen kanssa tekemisissä olevia - ei niinkään tulen taitajia. (kamala, Avatar alkaa jättää jälkensä kirjoitustyyliin)

Moni hahmo johon ihastuin ulkonäöltä, oli oikeasti tekemisissä tulen kanssa monen mutkan kautta. iloTULItteita, pyromaaneja, TULItikku fetissejä, TULIsieluinen yms. Ihan jo ärsytti. Eikö voinut löytyä hahmoja, jotka käyttivät tulta taisteluissa? Puhalsivat sitä, heittelivät sitä... Edelleen minulla oli listassani vain Itachi ja Sasuke Narutosta, Sailor Moonista Mars sekä Witchista Taranee. Ja Avatarista pari tulentaitajaa, mutta jotka jätin suosiolla pois laskuista.

En löytänyt itselleni hahmoa, mutta yllätyis löydäksestäni. Anime character databasesta nimittäin bongahti vastaan Jiraiya Sennin. Olinhan minä lukenut Narutoa enemmän kuin tarpeeksi, katsonut sarjaa kirjoitellut fanficcejä ja katsellut AMV-videoita, mutta en jostain syystä ikinä ollut rekisteröinyt Jiraiyaa tulentaitajaksi. Tutkiskelin siis tarkemmin ja tottahan se oli. Sennin osasi käyttää tulta.

Tästä innostuneena otin yhteyttä kaveriini, jonka kanssa olisi tarkoitus harjoitella tulitaide-esitys ja esittää sellainen tulevana kesänä. (olettaen siis, että opimme esityksen) Kaveri oli harmitellut, että hän ei keksi mitään pukua, joka sopisi esitykseen. Olin jo aiemmin ehdottanut kaverilleni Senniniä, mutta hän ei ollut koskaan oikein innostunut ajatuksesta pukeutua pervoksi. (jota en ymmärrä, hyvä tekosyy katsella naisia ja laukoa typeriä iskuyrityksiä) Nyt kumminkin sain hänen mielensä muuttumaan, kun kerroin innoissani Jiraiyan osaavan käyttää tulta. Peruukki yms. muuta pukuun tarvittavaa sälää on jo tulossa ebaysta ja pakomahdollisuutta ei enää ole.

Tyytyväisyydessä hykerrellen aloin sitten työstämään esitystä. Taustalle olisi tarkoitus  laittaa soimaan Scooterin Fire - biisi, joka on tarpeeksi nopea tempoinen. Tosin esitys kestäisi tällöin vain kolmisen minuuttia, joten asiaa pitää vielä miettiä. Jos yhdistelisi useampaa kappaletta.

Jäin tuossa vaiheessa miettimään, mikåä minun hahmoni tulisi olemaan. Itachi oli jees ja olin puvunkin kasannut varta vasten mahdollisimman luonnonmukaisista kankaista, että ''hupsista''-hetken tapahtuessa koko puku palaisi tuhkaksi, eikä sulaisi kiinni omaan ihooni. Kumminkin. Halusin uusia kuvia, jossa grillaan kulmakarvojani. Jotakin uutta.

Päädyin siis vasten aviomieheni tahtoa jälleen crossplayaamaan. En tunne Narutosta yhtään tulta käyttävää naista, joten päädyin Uchihan veljeksistä nuorempaan versioon Sasukeen. Joskus aiemmin naureskelin, etten halua ikinä cosplayata Sasukea, koska se on todella suosittu crossplayn kohde varsinkin nuorempien harrastajien keskuudessa. Saisinpa aikakoneen niin voisin mennä naureskelemaan tuolle vanhalle minälleni päin naamaa.

Koska esityksestä on tarkoitus tehdä monipuolinen, saa Sasuke nyt vähän uusia taitoja osakseen. Parhaiten tähän sopisi Shippuuden-ajan Sasuke, mutta minusta ei saa niin miehekästä, että voisin riisua itseni paljasrintaiseksi ja väittää pokkana olevani poika. Päädyin siis Sasuke versioon 2, jossa Sasuke pukeutuu haalariin. Nuori Sasuke osaa sitten vähän enemmän tulitaitoja kuin sarjassa.


Tarkoitus olisi ehtiä siis opettelemaan seuraavat taidot esitystä varten:
* Puhaltaminen
* 2-3 pallon jonglööraus
* Poit
* Tulen nielentä
* Itsensä sytyttäminen
* Devil Stick / tulikepit


Puhaltaminen meiltä molemmilta jo sujuu, mutta kuten kaikissa harrastuksissa, aina on jotakin hiomista. Itse osaan puhaltaa tasan tarkkaan vain yhden mallista liekkiä, kun kaverini taitaa ison liekin, donitsin sekä 25 peräkkäistä pientä pallopuhallusta. Itse saan aikaan neljä, jonka jälkeen yritän oksentaa sisälmykseni ulos. En ymmärrä, miten en saa aikaan enempää.

Omalla kohdallani poit ovat olleet menestys. En ole (vielä) kertaakaan onnistunut käräyttämään itseäni, enkä telomaan itseäni poiden ollessa tulessa. Kun taas harjoittelen ilman tulta tai sirkuspoilla, keskittymiskykyni on ilmeisesti huonompi ja mätkin itseäni minkä ennätän. Tulen kanssa terästäydyn ja saan pidettyä poit hallinnassa.

Jonglööraus on molemmilla vielä hieman hakusessa. Itse osaan heitellä kolmea normaalia palloa vaivatta, mutta tulitaiteeseen tarkoitetut kevlar-päällysteiset pallot painavat noin viisi kertaa enemmän kuin normaali jonkkapallo. Kaiken lisäksi pallotellessa tulee käyttää suojakäsineitä, joita ei yllättäen naisten koossa löydy. Viisi kokoa liian isot käsineet tekevät heittelystä aika haastavan. En ole uskaltanut kokeilla pallojen heittelyä vielä tulessa. Siihen tarvitsen ensin sopivat hanskat. Tosin tätä olenkin miettinyt, olisiko mahdollista, että heittely onnistuisi ilman hanskoja. Itsensä sytyttämisen perusidea on, että valellaan haluttu kohta tulenkestävällä aineella, joka sitten sytytetään tuleen. Aine palaa ihon päältä, mutta iho säilyy ehjänä. Mietin, olisiko tuota mahdollista soveltaa myös pallojen heittelyyn. Aion testata ideani - tai kysyä suoraan opettajalta.

Olen niin intoa täynnä tästä tuliaiheesta, että joudun ottamaan itseäni niskasta kiinni, etten ala jo tekemään Sasuken pukua. En meinannut Frostiin kumminkaan Sasukea cosplayta tehdä ja Frostin cosplayt ovat etusijalla. Saatte kyllä varmasti kuulla jatkossakin tulitaide intoulustani cosplayn parissa ja nähdä kuvia harjoittelun etenemisestä.Jos porukalla sattuu olemaan täällä ideoita, mitkä hahmot käyttävät tulta, otan mielelläni ideoita vastaan. Niin naisia kuin mieshahmojakin. Teen kyllä crossplayta, mutta pienillä rajotteilla:
- ei ilman paitaa olevia hahmoja
- ei lihaksikkaita hahmoja
- ei liian vanhoja (teini-ikäiset pojat ovat ok)
- ei osittain kaljuja tai kokonaan kaljuja
Voin kyllä leikata cosplayta varten itseni kaljuksi tai osittain kaljuksi, mutta vasta kun lähden kisaamaan vähän isommasta kisapaikasta. En pelkästään huvin vuoksi.

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi kiinostavalta tämä esitys! :D

  Ja en nyt kovin monta tulta käyttävää hahmoa tiedä mutta Samurai Deeper Kyo sarjassa on yksi hahmo nimeltä Hotaru (myös tunnettu nimellä Keikoku) joka käyttää pelkästään tulipohjaisia hyökkäyksiä. Tosiaan sarja ei ole kovin tunnettu Suomessa, minun tietääkseni, mutta itse rakastan kyseistä sarjaa tosi paljon (mangaa siis, anime on vissin aika kakka olen kuullut) ja olisin ahjvds;sjhd jos joku cossais Hotarua feat tulenkäyttöä. xD Tosiaan sen kengät *köhtengugetaköh* voi olla ongelmakohta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin, että olen tämän hahmon aiemmin nähnyt ja lähdinkin tonkimaan ensimmäisen conini kuvasaldoa ja kappas, löytyi: http://smg.beta.photobucket.com/user/Rippikoulu/media/animecon2006026.jpg.html?sort=3&o=10

   eli hahmoa on cossattu jo suomessa noilla kengillä (tosin ei tulen kanssa) mINULLA oli muistikuva, että olen nähnyt jonkin kävelevän moisilla hökötyksillä.

   Poista
 2. Sasukellahan on myös ei-paljasrintainen asu: http://images4.fanpop.com/image/photos/22600000/Sasuke-Shippuden-uchiha-sasuke-22662146-1280-720.jpg

  VastaaPoista
 3. todella mahtavan upean kuullosta! mielenkiinnolla jään seuraamaan miten käy esityksen ja muuta vastaavaa ^^ tuli mieleen tuli-ihmisistä One Piecen Ace ( http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20120719134610/onepiece/images/c/ca/Ace_youth.jpg) siis nuorena, koska 'aikuisenahan' hänellä ei ole paitaa :D toki acesista on vielä 3 versio jossa hän on mustassa pitkässä takissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hoh lol tajusin että acella ei tietenkään lapsena vielä ollut tulen käsittely taitoja, anteeksi sekoiluni XD

   Poista
 4. Valkoinen Samurai, kengät olisivat itse asiassa hauska yksityiskohta, jonka takia voisin hahmoa crossplaytakin. Ainoastaan kävely tulisi olemaan ongelma, jolloin pitäisi conissa olla väistämättä joku tukija avustamassa koko ajan. Mutta hahmo muuten vaikuttaa hieman hintelältä minun ruumiinrakenteeseeni (joka on vankka ja lyhyt, kuten lotrun kääpiöt!) Mutta pitää testata tuo kaappicosplaytyylillä, jos hahmo ei pahasti raiskaannu, voisi sitä harkita.

  Anonyymille kiitoksia tiedosta, en muistanut Sasuken omaavan paitaa kyseisen ikäisenä. Taidankin siis vaihtaa Sasuken puvun. Kiitoksia!

  Depisu tajusitkin juuri, mitä itse meinasin sinulle kirjoittaa :D

  VastaaPoista

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.