torstai 6. tammikuuta 2011

Kun pukuun ei riitä aika

Eli jotkut varmaan huomasivatkin, että en ole hetkeen tätä päivitellyt. Ja että tuo allamainittu minibudjetilla tehty puku Chibiin ei koskaan onnistunut. Miksi?

Kun Chibicon tuli Kuopioon, olin itse silloin vaihto-oppilaana Virossa, Tartossa. En siis ollut edes suomessa. Sain tietää vaihdosta n. viikon tuon kirjoituksen jälkeen, joten en sitten alkanut edes pukua tekemään. Mutta, ainakin oli jotakin uutta!

Tartossa nimittäin cosplayataan kanssa! Virossa harrastus on vielä lapsen kengissä, eli siinä missä se oli suomessa siiä 2000-luvun alussa. Puvut ovat vielä kaappikamaa, osa tekee itse mutta laatu on mitä on. Yksityiskohdat jäävät myös varjoon ja cosplayksi lasketaan se, että nostat blondit hiuksesi vähän pystyyn, teet jotenkuten konoha-ninjahuivin ja laitat oranssin hupparin päälle. Jokainen tunnistaa sinut Narutoksi ja ollaan iloisia.

Eihän se mitään, hienoa, että heilläkin alkaa tuo cosplayskene edetä!
Itse en tiennyt tapahtumasta, sillä kun 25.9.2010 kiertelin kaupunkia isäntäperheeni äidin ja pojan kanssa, ihmettelin että miksi ihmeessä ihmisillä on niin omituisia pukuja?!

Vastaan tuli (epäilen, että keskiaika markkinoiden saantia nuo puvut, koska en osannut yhdistää oikein muuhun) ritaria, linnanneitoja, pari haarniskaa, yksi konoha-huivi oranssihupparipoika ja pari maid-kahvilatyttöä. Olin aivan puulla päähänlyöty ja oli pakko sanoa, että luulin tosiaan että tuo on normaalia pukeutumista :D Oli hauska nyt olla tuo ulkopuolinen seuraaja ja katsoa, miten oikeasti cossaajiin suhtaudutaan, kun ei tiedä että sellainen tapahtuma on kaupungissa. Itse en tiennyt.

Samana päivänä Tartossa tosiaan oli Tarton oma con-tapahtuma ja pukuilijat olivat sen takia liikkeellä. Jälkeepäin harmitti etten tiennyt tuota, olisin mennyt mukaan. Mutta, ainakin tiedän miten omituisena minua pidetään kun kuljen coniaikaan kaupungilla ja ihmiset eivät tiedä tapahtuman olemassaolosta!


Tartu animeklubi Asashio on kaupungin seuran nimi. Olen yrittänyt ottaa heihin yhteyttä, mutta mitään vastakaikua ei kuulu. Ei sähköpostilla, ei foorumilla eikä Facebookissa. Johtuuko se siitä, että minun Eestikeel ei ole vielä kovin hästi, vai kenties siitä, että he luulevat yhteydenottoni olevan pilaa? En tiedä. Virolaiset eivät joka tapauksessa puhu niin paljon Englantia, joten kun kysyn kas te räägite Inglise keel? he juoksevat karkuun ja huutavat "Ei!"

Mutta, että näin kävi sille puvulle (:

Nyt voin sitten ylpeänä todeta että olen alkanut jo kasaamaan uutta pukua ensivuodelle!

Puku nähdään Bakaconissa 2011 14-15.5. Pieksämäellä, jossa allekirjoittanut toimii myös cosplayvastaavana. Eli jos kisoissa on ongelmia, valitukset suoraan minulle o/

Puvun deadline on 16.1. joten kiirettä tulee.

Sarjasta BlazBlue (jota nähtiinkin Bakassa 2010 muutama) hahmo Taokaka olisi tavoitteena.
Eli tällainen hahmo.
Huppari on jo melkein valmis, pitäisi vaan enää täyttää tassut, ommella vetoketju ja hupun reunukset sekä nuo O-ompeleet mistä saa peruukin ja hännän ulos. Sitten pitäisi vielä säärystimet tehdä ja maski. Maskissa tulee olemaan punaiset led-valot silminä. Komponenteilla pitäisi saada silmät himmenemään ja kirkastumaan, mutta jos komponentit eivät saavu 16.1 mennessä, niin tehdään se valmiiksi vasta Bakaan.

Puku lähtee siis myös Helsingin matkamessuille mainostamaan Pieksämäen Bakaconia, siksi deadline noin aikaisessa vaiheessa.

Laitan puvun valmistuttua myös kunnon selostuksen miten puku on alunperinkin tehty. Ja jos jotakuta kiinnostaa, niin voin tuon ledsilmien teon myös yrittää selittää (:

2 kommenttia:

  1. Tietysti halutaan tietää miten teet ledisilmät! =)

    VastaaPoista
  2. Tällä hetkellä itken verta ja suolenpätkiä kun kontrolleri menee jossain päin kiinaa ja patterikotelo puuttuu :D

    VastaaPoista

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.