perjantai 2. tammikuuta 2015

Summa summarum 2014

Suoraan sanottuna vuosi 2014 on ollut aika hiljainen cosplayrintamalla, mikä itseäni hieman harmittaa. Vuosi 2013 oli aika lailla samanlainen, joten kuvittelin saavani parannusta aikaan. En vain ehkä halua myöntää, että minulla ei nykyään ole niin paljon sitä vapaa-aikaa harrastaa, mitä haluaisin. Cosplay kun ei ole ainut harrastukseni, vaan yksi monista ja aikaa pitäisi riittää muuhunkin.Tänä vuonna en tehnyt itselleni paineita cosplayn kanssa - minä teen tai olen tekemättä pukuja.



Kierretyt conit ja puvut:

2014 ensimmäinen coni oli Frostbite, joka herätti kaveriporukassamme kiinnostusta K-18 leiman takia. Tässä conissa kierrätimme Tsuyamin kanssa vanhat kigurumimme, jotka olin valmistanut vuotta aiemmin. Ystävänpäivänä vipelsimme siis näissä jakamassa hymyjä sekä pahennusta ihmisissä. Lauantaina puin päälleni Frostbite ajatellen Street Fighterin Poisonin ja lauantaina Jungle wa itsumo Hare nochi Guu sarjan Guun. Kummatkin puvut olivat uusia (ja conia varten tehtyjä) mutta aika kaukana siitä, mitä olisin halunnut tehdä.

Frostin jälkeen lähtin käymään Saksassa, jossa kävin tutustumassa paikalliseen Chibiconiin nimeltä Chiisai. Tänne minun oli tarkoitus tehdä uusi puku Narutosta matkaan, mutta koska seurueeni halusi pukeutua akatsukikaapuihin ja heiltä puuttui Itachi, pakkasin jälleen tutun cosplayni mukaan. Päätin tällä reissulla, että kunnostan tämän puvun oikeasti kuntoon (uusi peruukki, kengät, säärystimet yms.) kerta raahaan tätä edelleen conista coniin mukanani.

Seuraava coni oli Mikkelin Mimicon, jossa kokeilin ensimmäistä kertaa meidona oloa ja pakotin ympäri puhuin kolme kaveriani kisaamaan ensimmäistä kertaa. Kisasimme Hinoi team with Korikki - kokoonpanolla esityskisassa, minun ollessa reunassa nähty pinkki tanssijatyttö Asuka Hinoi.

Desucon oli vuorossa sitten ja tännekään en saanut tehtyä mitään uutta matkaan itselleni. Kierrätin Animeconissa 2013 nähdyn Stockingin sekä Thaimaata varten tehdyn Wedan. Mieheni tyttärelle kyllä tein uuden puvun, Nausicaän.

Finnconissa olin sitten ensimmäistä kertaa myyntipöydän takana, jolloin värjäsin itseni Hobitin avustuksella X-menin Mystiqueksi. Seuraavana päivänä päätin olla vain random piru.

Kesän lopetti / syksyn aloitti sitten Ruotsissa pidetty Närcon, jonka päivityksessä minulla vierähti pieni iäisyys. Närconissa olin osallistunut Tsuyamin kanssa Duo performance - cosplaykilpailuun, jonne tein vuoden ensimmäisen kunnollisen uuden cosplaypuvun, Queen's Blade Siguin. Puin kyllä päälleni myös - kierrätys kunniaan - Soul Eaterin Pattyn sekä Skandinavia and the World Sister Swedenin.

Viimeinen conini oli sitten Tracon, jossa kierrätin jälleen kerran Itachin ja korjasin NCC karsintoja varten Siguin


Cosplay shootit:

Erään tutun kuvaajan kanssa päätimme pitää cosplay photoshootin, johon valitsin puvuiksi Azumanga Daiohin Yomin sekä Katsudoconin maskotin Katsuna chanin. Nämä puvut valikoituivat minulle siitä syystä, ettei puvuista ollut liiemmälti kuvia ja sattuivat olemaan parhaiten löyteillä (ja suht. ehjiä).

Päätin kuvauttaa kevällä myös Taokakan uudemman kerran, koska halusin puvusta hieman parempilaatuisia kuvia.

Halloweenina halusin teeman mukaisia kuvia, joten kaappicosplayn periaatteella valmistin itselleni The Addams Familyn Wednesdayn ja kävin otattamassa muutaman kuvan. Kyseinen puku oli minulla myös halloween juhlissa päällä.


Aloitetut, keskeneräiset puvut:

Sandokan the Tiger lastenanimaatiosta päähenkilö Sandokan, jonka tulen toteuttamaan fursuittina. Tarkoitus olisi saada tämä puku valmiiksi 2015.

Avatar the last airbender - Katara. Pukuun on ostettu kankaat (lähinnä housuosioon), mutta pukua ei ole sen enempi vielä aloitettu.

Kyokai no Rinne - Oikea. Tätä pukua varten olen tilannut jo kengät, mutta muuta en ole vielä saanut aikaan.

Borderlands - Mad Moxxi. Tätä varten olen myös ostanut kengät (joita käytän kyllä myös siviilissä). En ole varma, tuleeko cosplay koskaan toteutumaan.

© Tytti Levänen

Cosplaykisat:

Chiisaicon Saksa, Naruto - Itachi Uchiha, 1. sija.
Mimicon Mikkeli, Hinoi team with Korikki - Asuka Hinoi (se pinkki), 3. sija esityskilpailussa.
Närcon Ruotsi, Queen's Blade - Sigui, duo performance with Tsuyami.
Tracon Tampere, Queen's Blade - Sigui, NCC-karsinta.

Paras con muisto:

Yleensä saan conista kuin conista ihania muistoja, joten hankala valita vaan yhtä. Ehkä kuitenkin mieltä lämmittää kaikkein eniten Päivin NCC-kisavoitto. Vaikka minulla ei ollut osaa eikä arpaa tuohon voittoon - muuta kuin kannustusjoukkoina, jonka takia menetin ääneni - niin se voitontunne kyllä oli mukaansa tempaava. Ihan kuin olisi itse voittanut.

Muita mukavia muistoja löytyy mm. Traconista, jossa eräs ulkomaalainen (lähemmäs kolmeakymmentä?) oleva mies törmäsi Itachi minuun sekä kaveriini Jiraiya cosplayssa. Mies oli niin sekaisin onnesta, että vain hihkui, nauroi ja otti kuvia eri kulmista. Tämä oli minusta jotenkin todella liikuttava kohtaaminen, koska se pisti minut muistelemaan omaa alkutaivaltani conien parissa. Tein nimittäin ihan samaa (tosin vain sisäisesti, en uskaltanut seota ulkoisesti).

Minusta on myös älyttömän hienoa tutustua uusiin ihmisiiä conien välityksellä ja näin saada uusia kavereita. On myös uskomattoman ihanaa nähdä vanhoja kavereita ja ystäviä, vaihtaa kuulumisia ja hengata yhdessä.

Saavutukseni so far:

Ensimmäinen kisavoitto, itsensä voittaminen uskaltauduttuani kokeilemaan NCC-karsintoja ja kurkistus vieraiden maiden coneihin. Nämä ovat olleet minulle isoja saavutuksia, vaikka ne eivät monelle sellaisilta varmasti tunnukaan.

Kaverini Saksasta teki minulle oman memen. Ensi vuonna paremmalla cosplaymenestyksellä?


Vuodelle 2015:

Varoitan jo nyt, Itachia tullaan jäkemään taas jatkossa! Samoin Siguita, koska olen jo ostanut uudet tarvikkeet jalkapanssareita varten.

Vuodelle 2015 olisi suunnitelmissa WCS karsintoihin pyrkiminen, mutta omalta kohdaltani voisin jo sen verran spoilata, että ei tule tapahtumaan. Tänä vuonna tulee olemaan pääprioriteettina jotakin ihan muuta, enkä halua alkaa aiheuttamaan WCS karsinnoilla lisästressiä. Jos kuitenkin Tsuyami on valmis kokeilemaan kaikesta huolimatta siipiemme kantavuutta, voi meidät hyvällä tuurilla bongata karsinnoista. Olettaen siis, että portfoliohaku onnistuu meidän osaltamme sitten hyvin.

Uhkasin myös Katsudoconin lopettajaisissa, että Jyväskylä tulee saamaan vielä itselleen conin. Tämä uhkaus on toteutumassa 2015. Uudesta conista en tosin ole tulossa kirjoittamaan enää omaan blogiini muuta kuin sivulausahduksia, joten kiinnostuneiden kannattaa seurata ennemmin Katsudoconin Facebook sivua.

1 kommentti:

  1. "Sandokan the Tiger lastenanimaatiosta päähenkilö Sandokan, jonka tulen toteuttamaan fursuittina. Tarkoitus olisi saada tämä puku valmiiksi 2015."
    AAAAAAAAAAAAA. Tätä odotan innolla! Voi nostalgiaa, Sandokan on ehdottomasti yksi lempparipiirretyistäni. ;;

    VastaaPoista

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.