tiistai 20. tammikuuta 2015

Pukuilun maailmassa - näyttely



Suomen käsityön museon järjestämä näyttely Pukuilun maailmassa avasi ovensa viime perjantaina 16.1.2015. Olin itse mukana avajaisissa, mutta mikä tuli yllätyksenä, niin en cosplayn puolella. Sain soiton keskiviikko iltana, että osa mellaista oli perunut tulonsa ja olisiko minulla mahdollisuus tulla tuuraamaan. Ei minulla mitään ollut, joten olin mukana esittelemässä japanilaista katumuotia. 

Pukuilun maailmassa - näyttely esittelee japanilaista katumuotia (lähinnä lolita / gyaru perspektiivistä) sekä cosplayta erilaisin kuvin, näytteille asetettujen pukujen, proppien ja korujen muodossa. Kuvien keskellä on myös Cosplay Tour Europen tekemiä videoklippejä heidän tekemästään dokumentista. Dokumentin ensi-ilta on 21.3.2015, joten kaikki kiinnostuneet vain varaamaan lippua ensiesitykseen!

Olin esittelemässä lolita tyylistä gothic lolita-suuntausta, mutta ikävä kyllä minulla ei tähän tyylisuuntaan ollut niin paljon resursseja. Kerään itse sweet lolitaan kuuluvaa tavaraa (pastellia sekä kirkasta) ja gothic- puoli on jäänyt hieman vajavaiseksi. Pienen väärinkäsityksen kautta olimme siinä uskossa, että mukana oli pastel lolita pukeutuja, jonka takia minua pyydettiin esittelemään gothic puolta.


Valmistauduin hommaan kaivelemalla netin syövereistä erilaista infoa lolitamuotiin liittyen, sekä kyselemällä alan kovemmilta harrstajilta vinkkejä, mitä tyylistä voisi kertoa. Kuitenkaan minun ei tarvinnut esitellä opiskelujeni tuloksia, eikä kukaan uskaltanut kysyä mitään tarkentavaa.

Sain myös yllätysvieraikseni Uruhara FC:n tytöt, jotka oli kutsuttu myös avajaisiin esiintymään. Nappasimme myös itsellemme personal kuvaajan matkaan ja kaikki kuvat ovatkin Ryuuichin käsialaa. Itse kun otin kameran mukaan, mutta unohdin sitten akun kotiin latautumaan. 

Pääsin fanikuvaan Ming Mingin kanssa! ^-^
 PS. Keski-Suomeen on tulossa oma con! Käykää kurkkaamassa!

1 kommentti:

  1. "Pienen väärinkäsityksen kautta olimme siinä uskossa, että mukana oli pastel lolita pukeutuja, jonka takia minua pyydettiin esittelemään gothic puolta."
    Ei mikään ihme että "rikkinäinen puhelin" tapahtui, koska kuten avajaisissa sanoin niin pastel goth tyyli ei ole Suomessa kovinkaan tunnettu.

    Kiitos että pääsit tuuraajaksi! Tykkäsin asussasi eritoten maskista ja sukista/sukkahousuista. ('u')/

    VastaaPoista

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.