keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Ensimmäinen coni: miten varautua?

Sorry guys, only finnish this time! I think our conventions are littlebit dirrefent than yours (:

Minulta kysyttiin, voisinko tehdä postauksen, mitä ensikertalaisen pitäisi coneista tietää. Tottahan toki voin! Eri asia, onko siitä sitten mitään hyötyä kellekään. Olen muistaakseni joskus vastaavaa ohjetta väsännyt, mutta tehdäänpä nyt uusi, päivitetty versio.

Liput
Muista ostaa lippusi ajoissa. Varsinkin isoimmat conit (kuten Desucon ja Tracon) myyvät lippunsa loppuun hyvinkin nopeasti - joskus puhutaan vain tunneista. Jälkikäteen lipun voi ostaa peruutusmyynnistä (joka menee yleensä myös nopeasti loppuun) tai esim. huuto.netistä, mutta hinnat saattavat viimeksi mainitussa olla useita kertoja kalliimmat kuin alkuperäiset.

Oma vinkkini tähän: jos et ole täysin varma, osta varuilta lippu. Lipusta on helpompi päästä eroon kuin etsiä jälkikäteen ostettavaa lippua.

Majoitus
Kuten lipuissa, suurimpien conien aikaan majoitus on kiven alla. Osa varaa majoituksen jo ennen kuin on ostanut lipun. Kannattaa siis olla ajoissa liikenteessä.

Osa coneista tarjoaa myös lattiamajoituksia, jotka sisältyvät lipun hintaan / saa lunastettua lipun mukana muutamalla eurolla. Kuitenkin myös näitä paikkoja on rajoitetusti.

Matka
Tarkista, miten pääse paikalle. Tuletko kauempaa, miten junat / bussit kulkevat, miten pääset asemalta tapahtumapaikalle yms. Mikään ei ole inhottavampaa kuin tajua, ettei conin loputtua kuljekaan julkisia enää oman kodin liepeille.

Raha
Rahaa kuluu aina, halusi sitä tai ei. Jos olet säästänyt summan x figuihin, mangaan ja muuhun ostettavaan, muista varata rahaa aina myös ruokaan ja juomaan. Myöskään hätätapausten varalle sukanvarteen säästetty raha ei ole koskaan pahitteeksi.

Muista syödä ja juoda!
Vaikka coneissa on miten kivaa, nämä asiat pitäisi aina muistaa! Kun verensokeri alkaa laskea, tulee helposti väsynyt olo, huippaa, päätä saattaa alkaa särkeä tai oksettaa ja alkaa kiukutella pienistä asioista. Vaikka sinua nämä oireet eivät haittaisi, ei välttämättä kaverisi halua olla kiukuttelevan seuralaisen kanssa koko conia.

Juominen on myös tärkeää ja unohtuu monilta. Coneissa on aina paljon väkeä, ilma ei kierrä hyvin ja lämpötila nousee talvisaikaankin hyvin korkealle. Jos unohtaa juoda, voi helposti menettää tajuntansa. Tämä ei ole urbaani legenda, vaan täyttä totta. Joka vuosi vähintään yksi conittaja pyörtyy nestehukan takia.

Pakkaaminen
Tee vaikka etukäteen lista, mitä kaikkia osia cosplayhini kuuluu. On paljon helpompi pakata puku osa kerrallaan ja rastia palat sitä mukaan pois, kun purkaa kassia jatkuvasti tarkistaen, onko osa x pakattu. Näin myös vältytään ikäviltä yllätyksiltä conpaikalla. (ellet ole unohtanut listasta jotakin) Suosittelen listan käyttämistä myös muiden tavaroiden kanssa, jottei esim. vaihtovaatteet jää kotiin.

Muista myös pakata ajoissa, tunti ennen lähtöä voi tulla turhan kiire.

Cosplay
Pata kattilaa soimaan, mutta valmistele cosplaysi ajoissa. Samalle päivälle menevä yöcosplayn teko ei ole se paras idea, koska väsyneenä harvoin tulee yhtä siistiä jälkeä kuin virkeänä. Myös conissa on huomattavasti mukavampi olla virkeänä.

Ohjelma
Jos tiedät, että haluat mennä katsomaan ohjelmia, tutustu ohjelmakarttaan ennakkoon. Osiin ohjelmiin on ennakkoilmoittautuminen, jolloin con paikalla on turha enää huomata, että olisi halunnut ky. ohjelmaan mukaan.


Tässä on myös lista kesän tulevista coneista:
Mimicon, 17.-18.5.2014 - Mikkeli
Cosvision 10.-11.5.2014 - Turku
Kirsikankukkacon V 17.-18.5.2014  - Turku
Hypecon 14.6.2014 - Hyvinkää
Desucon 6.-8.6.2014, Lahti
Kawacon 28-29.6.2014  -Joensuu
Ranta Yukicon 5.7.2014 - Helsinki
Animecon 12. -13.7.2014 , Kuopio
Finncon, 11.-13.7. 2014, Jyväskylä Ropecon  25.-27.7.2014 - Espoo
Kokkocon 2-8.8.2014 Heinäkuu - Kokkola
Animeseminaari 17 - 18.8.2014- Oulu
Tracon 9 13.–14.9. 2014 - Tampere

2 kommenttia:

 1. Olisi ihanaa, jos tekisit Blairin valmiiksi:33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, hämmentävää, että joku vielä muistaa tämän!
   Mutta olet oikeassa (: Menenkin heti tilaamaan peruukin tuohon. Kenkiin ja hihoihin olen vielä tyytyväinen, muuten puku pitääkin aloitella alusta.

   Poista

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.