tiistai 9. lokakuuta 2012

Juontajan käännekohdat

Juonto on yllättävän haasteellinen koota, varsinkin kun pidän itselläni esikuvana täysin improvisaation voimin tehtyä juontoa, johon oli haettu vain ohjenuoriksi muutama kysymys sekä faktatiedot kilpailijoiden sarjoista ja hahmoista.

Ajattelin ensin, että helppohan tuo juonto on kirjoittaa, teen vain muutaman pääkohdan ja vedän loput hatusta. Tuleepahan improryhmäni olemaan sitten minusta ylpeä.

Kumminkin juonto alkoi hiljalleen venyä, venyä ja venyä. Etsin tietoja hahmoista ja sarjoista, jotta osaisin kysyä jotakin hieman fiksumpaa, hahmoon liittyvää kysymystä, kuin perus: "miten valmistit pukusi?"

Suurin osa sarjoista oli minulle täysin tuntemattomia. Itse asiassa tiesin entuudestaan vain 3 sarjaa hyvin ja kaksi vain nimeltä, muita en edes nimeltä. Jouduin siis hakemaan paljon tietoa eri sarjoista ja hahmoista. Jossain vaiheessa aloin epäilemään tietojani jopa tuttujen sarjojen kohdalla ja jouduin hakemaan varmistuksia niistäkin tehdyille kysymyksilleni.

Jäin myös miettimään kisaa katsojien näkökulmasta. Mitä olen halunnut juontajalta kuulla? Millaista juontoa ylipäänsä jaksan kuunnella ja katsoa?
 Keksin tähän yhden vastauksen, jota lähdin työstämään: olen halunnut kuulla tietoa.

Lähdin siis jälleen Googlen ihmeelliseen maailmaan katsomaan tarkempaa tietoa kisaajien sarjoista, joista he hahmonsa olivat valinneet. Päätin kirjoittaa juontooni pienen tiivistelmän, millaisesta sarjasta oli kyse. Kisaa katsomassa ja seuraamassa olisi tällä kertaa varmasti paljon enemmän noviiseja, joille sarjat ja hahmot eivät sano yhtään mitään. Olisi siis vain reilua heitä - sekä muita sarjaa tuntemattomia - kohtaan, että sarjasta kerrottaisiin edes vähän. Mikään ei herätä enemmän kysymyksiä katsojissa kuin esitys, josta ei tiedä, miksi hahmo tekee juuri niin kuin tekee? Päätin siis vastata tuohon kysymykseen miksi.

En ole koskaan ollut juontajana - ainakaan kunnolla - ja tämä on alkanut hieman jännittää minua kaiken muun ohella. Kumminkin eilen vasta herätessäni tajusin, että perkules, con on todellakin tällä viikolla! Ja paljon on vielä tekemättä! (ainakin omassa päässäni, conia ajatellen oikeasti ei ole enää paljon tehtävänä.)

Mutta takaisin juontoon: vaikka itse sanonkin, niin minusta Bakaconin 2011 cosplaykisan juonto oli mukavaa katsottavaa. (tietämättömille tiedoksi, että olin se Bakan 2011 paska cosplayvastaava joka juontajat hankki) Haluaisin itse tehdä samanlaisen, mutta yksin se tuppaa olemaan hieman hankalaa. Voin tottakai vetää monologia tai leikkiä omaavani toisen persoonan jonka kanssa jutella, mutta ei se ihan samaa asiaa aja. Otinkin siis tähtäimeen, etten pyörry lavalle ja saan kaikki kisaajat kunnialla lavalle ja sieltä pois.

En ole koskaan potenut ramppikuumetta tai ujostellut lavalla, mutta en ole koskaan myöskään joutunut olemaan lavalla yksin omien muistiinpano...olenpas. Mitä tässä jännitetään?!

Kaiken lisäksi en muuten vieläkään tiedä, tullaanko minut näkemään Jessienä vaiko Dracona. Kas siinäpä pulma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.