maanantai 20. elokuuta 2012

Ompelukoneeseen kaasua ja proppien tekoon vauhtia!


Tämä, hyvät kanssa cossaajani, tarkoittaa sitä, että olen jälleen käynyt kangaskaupassa ostoksilla. Ja koska olin ostamassa kolmeen eri pukuun kankaita, tuli Eurokankaassa vietettyä yhteensä melkeinpä kaksi tuntia aikaa. Tuona aikana Eurokankaan myymäläpäällikkö etsi kanssani erilaisia kankaita kysellen innoissaan tästä mystisestä harrastushaarasta. Pidän itse kyseisen naisen asiakaspalvelutaidoista todella paljon. Hän ymmärsi, miten tärkeää oli löytää juuri samanvärinen kangas, kuinka hameen helman kuului oikeasti olla tasan pyöreä ja kaulusten uhmata painovoimaa. Kävimmekin useita kankaita läpi ja melkeinpä yhtä monta hylkäsimme - jomman kumman toimesta. Käteen reissusta jäi yllättävän pieni kasa (omasta mielestäni) kankaita sekä yllättävän (omasta mielestäni) suuri kuitti.

Vaikka kangasostokset hoidinkin jo hyvissä ajoin torstaina, sain vasta sunnuntaina itseäni niskasta kiinni ja aloitettua tekemään edes jotakin cosplayni eteen. Sunnuntaina aloinkin sitten leikkaamaan lauantaina merkitsemiäni kaavoja pukuihin. Kaikki kaavat eivät olleet käytettävissä juuri sellaisina kuin olivat, vaan jouduin käyttämään minimaalista aivotoimintaani muokkaamaan kaavoista sellaisia, minkälaisia minä tarvitsin. Tämä tuntui olevan välillä yllättävänkin vaikea haaste ja jouduin käyttämään suttupaperia saadakseni omiin ajatuksiini jotakin tolkkua.

Leikkasin kaikki kaavat cosplayhini Itachi Uchihaan Narutosta. Tajusin vasta kaavoja leikellessäni, miten paljon tuossa puvussa oli loppujen lopuksi työtä. Olin jotenkin aiemmin ajatellut, että teen vain kaavun, sandaalit ja huivin ja jes, it's done! Mutta olihan puvussa muutakin. Oli housut, paita, säärystimet, kaulakoru... ja Itachin kaavun pilvet. En saanut päätettyä, painanko nuo kuviot vai teenkö ne erikseen kankaasta (olin muuten ostanut tätä varten kankaat jo valmiiksi)

Kaavun kaavat tein yksinkertaisesti hupparin kaavoista. Tarvitsin lähinnä tuon vetoketjuvaran, jolloin valitsin vetoketjullisen hupparin josta kaavat tein. Jätin vain, yllätys yllätys, hupun pois ja laajensin hihoja levenemään ranteisiin päin. Kaulukseen oli helppo katsoa mallia omasta takistani, jossa vastaavanlainen kaulus oli jo entuudestaan kiinni. Silti Itachin kaavussa kaulus vaikutti minusta olevan leveämpi, joten uskoisin, että joudun suurentamaan kaula-aukkoa ja tekemään sen mukaisesti suuremman kauluksen.

Meinasin alkaa leikkaamaan myös Stockingin kaavoja, mutta tällöin aivoni sanoivat sopimuksen irti. En saanut yhdisteltyä eri paitojen, mekkojen ja hameiden kaavoja keskenään ja päässäni muodostui täysi sekasotku. Päätin siis suosiolla jättää Stockingin kaavat toiseen päivään. + olisi paljon helpompi keskittyä tekemään pelkästään Itachin cosplay loppuun, kun toinen puku ei olisi jo työn alla, valmiina leikattavaksi. Minulla on usein käynyt niin, että minulla on ollut pari pukua kesken ja teen niitä ristiin ja loppujen lopuksi toinen jää kesken ja toinen ei valmistu sellaiseksi kuin halusin. Ajattelin muutenkin olla Itachi-cosplayn kanssa nyt ekstra huolellinen mikä näkyi mm. sillä, että huolittelin housujen saumat. Viimeksi tällaista jälkeä tein Taokaka cosplayn kanssa, koska aloitin sen koulussa.

Vas. helpot housut, oik. suorat housut.

Housuissakin koin ongelmia, sillä en meinannut osata päättää, teenkö yksinkertaiset löysät housut vai hankalammat suorat housut. Suorissa housuissa oli se hyvä puoli, että niissä olisi taskut niin taka kuin sivussakin. + olin jo ostanut vetoketjun, Kumminkin kun tarkkaan lähdekuvia katselin päädyin lopulta siihen tulokseen, että akatsukeilla ei ollut vetoketjullisia housuja. Tässä vaiheessa aloin myös miettimään taskuja. Yleensä pidän aina kaikki lompakot, kännykät ja muut krääsät takataskuissa (huono tapa) ja etutaskussa vain huulirasvaa mukavuuden takia. En siis tulisi cosplayssakaan käyttämään housujen etutaskuja, niin miksipä tehdä sellaisia housuja? Ja jos alkaisin etutaskuissa hirveästi kantaa tavaraa, ei jalka enää
Yl. helpot, al. suorat.
nousisi kovinkaan kummoisesti. Ja ainahan voin tehdä kaapuun salataskut. Päädyin siis yksinkertaisiin housuihin joihin päätin tehdä taakse taka-taskut.

Itachiin minun tarvitsisi ostaa vielä verkkopaita, jonka saisin tuhota Itachin paitaa varten. Eurokankaassa ei sattunut olemaan verkkokangasta, joten päätin etsiskellä halvalla jostakin verkkopaidan. Meinasin jo eilen aloitella ompelemaan housujen ohella paitaa kasaan, mutta en sitten yksinkertaisesti viitsinyt. Tuo t-paidan v-kaula-aukon muoto on helpompi tehdä verkkokankaalla ennen kuin yhdistän etu ja takaosan, joten turvallisuussyistä ajattelin odottaa siihen asti, että saan tuon verkkokankaan.

Kesken kankaiden leikkuun, nuppineulottamisen ja mittailun nenääni eteen lattialle ilmestyi pokaali. Avopuolisoni päätti herättää minut omasta, pienestä cosplaymaailmastani hetkeksi oikeaan maailmaan. Mutta voin sanoa, että vielä tuo pokaali ei ole ihan ajankohtainen. Vielä...

Itachi cosplayta kasatessani päätin leikata kaikkiin pukuun tarvittaviin vaatteisiin kaavat. Myös kenkiin. Tämä osoittautui yllättävän vaikeaksi toimenpiteeksi ja jouduin turvautumaan jälleen suttupaperiin, johon merkkasin mieleni kiemurat ylös yrittäen saada niistä jotakin tolkkua. Kengänpohjat minulla oli jo valmiina, sillä entiset työkenkäni - joita olin Arnoldsila pitänyt - alkoivat olla siinä kunnossa, ettei niistä ollut enää mihinkään muuhun kuin cosplaykäyttöön. Ja pohjat olivat muuten hyvän tuntuiset jalassa.

Tein sandaaleista lopulta raakaversion valkeasta lakanakankaasta toivoen, että oikea kangas käyttäytyisi myös yhtä hyvin ja idea toimisi oikeasti. Raakaversiossa ajatukseni näytti olevan vielä suht. toimiva, mutta entäpä sitten kun oli aika lisätä tukikankaat, vetoketju, tarranauha ja pito? En halunnut sandaaleja, jotka lörpöttäisivät jalassa. Halusin sandaalit, jotka olisivat tukevat ja joilla voisi juosta. Yhtälö mahdoton? No, senhän näkee kun nuo hirvitykset valmistuvat.

Jos jotakuta muuten kiinnostaa ("I'm Sarah. Not that anyone cares". - BigBang Theory) niin käytän itse noihin kaavojen piirtämiseen jokatyypin kaavakirja ykköstä sekä kaavakirja kakkosta. Ostin itse ensiksi kaavakirja kakkosen, sillä ykkönen oli myyty Jyväskylästä loppuun 2010 kun minä sitä haeskelin. Pitkään se oli täällä loppuun myytynä, kunnes uusi painos tuli ja tuolloin olin osa-aika töissä eikä minulla riittänyt siihen rahaa. Vasta tämän vuoden keväällä sain rahaa ja tuuria ostaa tuo ykkösversio, josta ehdottomasti pidän itse henk. koht. enemmän. Kakkososalla voisin heittää melkeinpä vesilintua.

Mutta näillä näkymin näyttäisi siltä, että Traconissa tultaisiin näkemään ainakin yksi chibi Itachis. Ja suurella todennäköisyydellä myös Scandinavia and the world - sarjakuvasta sister Sweden ja Finland.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.