perjantai 28. kesäkuuta 2013

Desucon - jälkifiilistelyt vain hieman myöhässä

Jos nyt alan keksimään tekosyitä, miksi en ole saanut tätä kirjoitettua, niin aloitin uudessa työpisteessä, on ollut kiire, en ole muistanut, olen sulanut, olen väsynyt etc etc. Toisin sanoen ei vain ole huvittanut minään päivänä istua niin pitkään koneen ääressä, että olisin saanut tämän kirjoitettua. Nyt kun en kuukauteen istu koneella 11h päivässä, pysyn siitä vempeleestä mieluiten suht. kaukana.
Päivä 1.

Tulimme jo perjantaina kolmen hengen vahvuisella joukolla Desuun ihmettelemään, millaista menoa paikan päällä oli. Yhdentoista jälkeen joukkoomme liittyi neljäs vahvistus, mutta emme jaksaneet enää kovin kauaa pyöriä tämän jälkeen.

Perjantain pukuvalintana oli sister Sweden ja lisäosana Suomi Skandinavia and the world nettisarjiksesta. Emme tajunneet ottaa itse ollenkaan kuvaa Suomi/Ruotsi parituksella joka jäi Suomea sitten harmittamaan. Jos joku sattuu kyseisiä kuvia omistamaan, otamme vastaan!

Perjantai oli kaiken kaikkiaan hieman turhan oloinen päivä - ikävä kyllä. Myyntikojuja ei ollut ja tuttujakaan ei liiemmälti näkynyt paikalla. Ei siis päässyt edes heitä häiritsemään.

Kävimme kuitenkin Tiitiäisen kanssa shibari pajassa jälleen köyttämässä toisiamme. Aiheutimme välillä hilpeitä (ja nyrpeitä) hetkiä kanssaköysittäjissä, sillä Gaikotsu-koiran silmissä hohti selvästi välillä innostus, kun tämä pääsi köyttämään minimekkoista ruotsia ties miten. Ihme ja kumma, säästyin pahimmilta vilautuksilta kaikista huolimatta. Olimme olleet tietoisia, että kyseinen paja oli perjantaina, mutta kumpikaan ei ollut sisäistänyt sitä asiaa, että perjantain puvuissa meidän tulisi kyseiseen pajaan osallistua. Jos olisimme miettineet asiaa kunnolla etukäteen, en minä todellakaan olisi valinnut sister Swedeniä, eikä Tiitiäinen fursuittia.

Ihmettelin muuten koko conin ajan, miksi mekko tuntui paljon hankalammalta kuin Traconissa tai Tampere Kupliissa. Vastaus löytyi sitten pian: olin pessy mekon Kupliin jälkeen. Oli muuten pienentynyt!Huomatkaa kaunis sidonta


Kaulapanta unohtui, toimiihan tämä näinkin.

Timanttisidonta
© Mira Strengell
 Päivä 2.

Ensimmäinen conini, jossa kesken päivän vaihdoin pukua. Kolmen päivän con ja neljä pukua mukana. En jatkossa näin muuten tee, vie jotenkin fiilistä toiselta puvulta.

Lauantaina minut ja rakastettuni Tiitiäisen pystyi bongaamaan Soul Eater ryhmäcossista Lizinä ja Pattyna.  Saimme paljon kehuja onnistuneista puvuista ja siitä, miten hyvin sovimme hahmoihin. Olimme molemmat hyvin yllättyneitä tästä positiivisesta mielipiteestä, koska olimme kumpikin tehneet puvut idealla "rennosti vaan" eikä puhe ollut mistään hinnasta vakavasta cosplaysta. Mutta ehkä silloin se stressi ei hohka kilometrin päähän?

Näistäkään puvuista emme tajunneet itse ottaa kuvia, eli ottaisin mielelläni vastaan.

Illalla puimme sitten päällemme Tentacle Girlsejen tavaramerkin, eli gangurou gals-tyylisuunnan meikit ja kigurumit. Olin tehnyt aiemmin puhumani kirkkaan väriset kigurumit tätä conia varten ja päällehän ne piti pukea. Meitä ei kuulemma pystynyt kunnolla erottamaan toisistamme, tosin itse olen eri mieltä. Olen paljon tukevarakenteisempi ja lyhyempi kuin Tiiti, joten kyllä meidät jo kasvoista tunnistaa. Ja jos ei muuten, niin hiusten väristä (Tiitillä oli kirkkaampi peruukki) sekä värityksestä  muuten.

Muutama tätä blogia lukeva conittaja myös onnistui bongaamaan (ja tunnistamaan) minut, kiitos heille, mukava aina törmätä teihin :3

© Jasmine

Soul Eater porukka

Symmetriaa! ... melkein
© Kyuu

© Kyuu
Fuusiossa meni jotakin pieleen... Ensiksi liian vähän jalkoja, sitten liikaa.
Näytämme kuulemma samalta.

Tanssahdellen, olen hyvin huono tässä


Päivä 3.

Tänä päivänä oli esityskisa, johon minulla ennakkoilmoittautuminen paikan päällä hieman kusaisi, kun kukaan ei lauantaina useasta yrityksestä huolimatta osannut ottaa infossa ilmoittautumistani vastaan. Tein sen siis sunnuntai aamuna - ilmeisesti sitten liian myöhään, kun porukka oli jo ehtinyt ihmetellä tulenko.

Eräs eurocosplay kisaaja oli luvannut perjantaina pudottaa minulle lainaan Tobi-maskin, mutta herrasta ei perjantain pikaisen tapaamisen jälkeen kuulunut enää yhtään mitään lukuisista yhteydenotto yrityksistä huolimatta. Tämä jäi hieman kaivelemaan, koska olisi ollut kohteliasta ilmoittaa, ettei maskia voikaan lainata. Mutta kun ei vastannut soittoihin eikä viesteihin, ei mihinkään. Kiitoksia siis tästä, olit oikea herrasmies.

Takahuoneessa Tiitiäisen tilalla minulla olikin tällä kertaa Matti, joka auttoi minua esityksessä pitämällä murskattavaa puupalikkaa paikallaan. Tarkoitus oli alun perin murskata kattotiiltä, mutta niitä oli yllättävän vaikea saada paikan päälle, ne pirut kun vielä tuppaavat painamaan. Tyydyin siis puulevyihin, mikä oli omalla tavallaan huvittavaa. Puu on nimittäin hankalampaa murskata kuin tiili, uskokaa tai älkää.

Takahuoneessa sitten hermoilin koko odotusajan ja tein ennätykseni vessassa käynneissä. Lopulta Matti kuljetti minut odottamaan lavan taa, jolloin en enää vessaan päässyt. En ikävä kyllä nähnyt muiden esityksiä ollenkaan, sillä  en viitsinyt mennä kuikuilemaan sivuovesta. Olin siis täysin pimennossa, mitä muut lavalla tekivät.

Ennen omaa vuoroani aiemmin esiintyneestä Naruto porukasta kävi Sasuke vielä halaamassa minua ja toivottamassa onnea, jossa vaiheessa meinasin purskahtaa itkuun. Jotenkin oli niin mukava kuulla toiselta vilpittömät onnentoivotukset, kun sieluni yritti karata suun kautta. Myös takana ollut mamma toivotti minulle onnea, kunnes lähdin lavalle.

Esityksen alkuosa on minulle täysin mysteeri, vasta peruuttaessa heräsin ja tajusin, että menen liian nopeasti. Jouduin alkaa hidastamaan, jotten lopettaisi esitystä ennen aikaisesti. Murskaukset taas menivät yllättävän hyvin, vaikka taukoa viime murskauksesta onkin jo 6-7 vuotta.

Kisan jälkeen sain myös halausonnittelut Marion ja Luigi esityksen Luigilta, jolloin helpotuksen huojennuksessa meinasin oikeasti kaatua hänen syliinsä. Mutta pakko sanoa, että takahuoneessa oli uskomattoman mukavaa kisaporukkaa ja ansaitsitte (ainakin luonteenne puolesta, esityksistä en ikävä kyllä voi sanoa mitään) voiton todellakin.

Nyt kun katson kyseistä kisavideota, tunnen pettymystä. Löysin paljon korjattavaa ja sain myös palautetta ihmiseltä, jonka cosplaykisaesityksiä itse arvostan. Sain todella rakentavaa palautetta ja tiedän nyt, miten jatkaa kehittämistä esityksissä. Tämä ei jää tähän, gotta get 'em all! Eikun...

© Konsta Väänänen
© Konsta Väänänen
© Tytti Levänen

© Tytti Levänen


Minun ottamiani kuvia voi käydä katsomassa tuolta "kuvia coneista" osiosta.

5 kommenttia:

 1. Jee, viimeinkin tuli tämä päivitys! 8D Meidän sidontakuvat ovat pelottavan hienoja, olen hyvin hämmentynyt, miten hyvin tuo fursuitin ilme sopii kuviin. ;---D

  Harmi kun nuo ryhmäkuvat eivät ole tarkentuneet oikein. :c Mutta oltiin aivan superihquja gyaruita ja nuo kuvat ovat niin söpöjä, että häiritsee. Jee, olet paras rakas! <3

  Ja esityksesi näytti hyvältä! >:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fursuitin ilme sopii tosi hyvin noihin kyllä! :D

   Ja nuo ryhmäkuvat ei oikein tarkentuneet, mutta uskoisin, että AG:n ottamat kuvat kyllä tarkentui. Pitää vaan odottaa niitä tulevaksi!

   Ja oltiin ihania värilaikkuja ja kiitos nam <3

   Poista
 2. Jännä kysymys Itachista... Harrastatko/harrastitko aikaisemmin Taekwondoa? Kun katselin esitystä, potkusi näytti harvinaisen paljon TKD:n liikkeiltä. (Pakko varmistaa, kun jäi inhottavasti kummittelemaan): D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulostan tämän kysymyksen ja laitan seinälle!
   Kyllä, harrastin ennen taekwondoa ja aviopuolisoni on 3dan kyseisessä lajissa. En itse ehtinyt harrastaa kuin vuoden aktiivisesti ja toisen vuoden vähemmän aktiivisesti, joten oma osaamiseni jäi siis aika keskeneräiseksi. Mutta upeaa, jos joku on onnistunut tunnistamaan minun epätoivoiset dolliot ja sivupotkut!

   Poista

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.