tiistai 25. syyskuuta 2012

Kun eBay pettää

Voi sun yhden kerran jälleen!

Tässä ollaan nyt yli kuukausi (paketti on lähtenyt 8.8.2012 kiinasta) pakettia odoteltu, mutta näyttäisi siltä, että hukkunut se on ja hukkuneena pysyy. Kaikki muut pakettini jotka ovat aiemmin tilattu, ovat tulleet perille. Tämä paketti vain ei ole tullut.

Miksi paketin hukkuminen harmittaa niin paljon? Otin yhteyttä myyjään, joka lupasi toimittaa minulla uuden tuotteen tilalle.  Paketissa menee 3-4vko kun se on suomessa. Syy, miksi paketin hukkuminen minua harmittaa on cosplayn siirtyminen.

Olin suunnitellut tekeväni Katsuun itselleni Pokemonista rakettiryhmän Jessien, jonka hiukset vaativat tällä kertaa hieman enemmän kuin pelkän harjaamisen ja pinneillä kiinni laittamisen. Olin ajatellut tekeväni tämän osan ensiksi jotta näkisin, onnistuuko cosplay vai ei. Peruukin kanssa (jos olisi ajallaan tullut) olisi ollut varaa sählätä kuukauden verran. Nyt tuota sähläysvaraa ei ole kuin maksimissaan viikko, joka minua kauhistuttaa aika huolella. Ja minua kalvaa myös miete siitä, pääseekö peruukkini koskaan perille uudelleen lähetyksestä huolimatta. Ja jos pääsee, miten myöhäistä se jo on?

Olin valinnut cossattavan hahmon seuraavista syistä:
1. Kengät, joilla jaksan olla koko päivän.
2. Puku, jolla on helppo liikkua eikä ole liian paljastava. En myös usko, että puvulla tulee liian kuuma.
3. Tunnistettavuus. Monet ulkopuoliset ei-cossaamista harrastavatkin varmasti tuntevat hahmon.
4. Jessien luonne. Toimin juontajana cosplaykisoissa ja aika lailla muutenkin conin aikana kierrellessä, joten hahmon tulisi olla sosiaalinen. Tottakai off-character toimii tässä tilanteessa myös varsin mallikkaasti, mutta haluaisin mieluusti korostaa hahmoa ja pysyä lojaalina tämän luonteelle. Tästä syystä esimerkiksi Itachi ei ole ehkä kaikkein paras ratkaisu.

Hätävarana olen nyt päätynyt kierrätyspukuihin, jotka ovat:
- One Piece - Pelona
- Death Note - Misa Misa
- Harry Potter - Draco Malfoy

Uusina vaihtoehtoina minulla on sitten Love Hinan Naru Narusegawa, mutta hahmo ei loppujen lopuksi ole kovin tunnistettava.  Hukkuisin siis helposti muiden, normaalien kävijöiden joukkoon ja ainoastaan he, jotka hahmon tunnistaisivat, tietäisivät, että kyse on cosplaysta. Tosin kyllähän nuo peruukissa sojottavat antennit varmaan paljastaisivat, että ei ihan normaali arkipuvustuksesta ole kyse.

Sister Sweden alkaa tuohon aikaan olemaan turhan viileä puku ja jotenkaan minua ei innosta toimia jokapaikan höylänä mekossa, joka voi joko nousta liian ylhäälle tai laskeutua liian alhaalle.

Toivon edelleen, että tuo peruukki ehtisi saapumaan tarpeeksi ajoissa ja saisin puvun tehtyä.

8 kommenttia:

 1. Toivottavasti peruukki vielä saapuis ajallaan. Olis kiinostavaa nähdä miten sen stylaisit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottelen kanssa toiveikkaana, mutta myös hyvin skeptisenä...mutta jos ei Katsuun, niin sitten johonkin muualle!

   Poista
 2. Jospa se peruukki tulisi... Haluaisin myös tietää miten sellainen stailataan. xD

  Narusegawa! o.o Love Hina oli ensimmäinen anime jonka katsoin sen jälkeen kun sain tietää mitä anime tarkoitti, ja olisin kyllä aika iloinen jos näkisin sen conissa. :D Luulen että se on myös yllättävän tunnettu hahmo vaikka ei ensin uskoisi. Kannattaa kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minusta tämä oli jo yllätys, että joku tunnisti sen edes näin netin välityksellä! :D Pitää siis johonkin coniin tosiaan oikeasti vetää tuo Narupuku päälle ja katsoa, kuinka moni tunnistaisi.

   Poista
 3. Rakettiryhmäläinen tosiaan olisi tunnistettavissa oleva hahmo myös animesta ei-tietäville ihmisille. Mikä toimisi todellakin hyvin tässä tilanteessa.
  Toivottavasti peruukki saapuu perille, ettei se jää johonkin hämärille rajamaille seikkailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. + olisi myös tarpeeksi sosiaalinen hahmo. Voin tanssia lavalla vaikka paraparaa ja se sopisi Jessielle aivan loistavasti. Halutessani voisin myös tehdä itselleni valepuvun, laittaa viikset naamaan ja lähteä jahtaamaan myyntipöydillä olevia pokemoneja.

   Poista
 4. No voihan rähmä. :( Meillä odotettiin myös ennen traconia karmean paljon viivästynyttä pakettia, joka kuitenkin ehti juuri ja juuri ennen conia saapumaan, joten tiedän kyllä täysin tunteen. Peruukin, ja vielä tuollaisen peruukin kanssa, ei olisi yhtä kiva fiilis. Ei kiva, ei ollenkaan. Toivottavasti se tulee vielä joskus.

  Jos haluat jotain mundiksienkin tunnistamaa, niin ehkä se Draco voisi olla hyvä? HP-leffoistakaann ei ole kuin hetkinen ja lähes kaikki ovat ne nähneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tuntuu olevan yleinen vitsaus cossaajien keskuudessa. Harmillista, että suomesta ei ole mahdollista saada järkihinnoilla hyvälaatuisia peruukkeja.

   Draco voisi olla hyvä vaihtoehto jos tuo pettää (nyt kun Matin tiedän olevan töissä, vihaa sita kun crossplayaan) voin kumminkin olla hieman ylimielinen, mutta silti sosiaalinen. Te kun nyt olette tuollaisia jästejä, me olemme kumminkin cosplayaajia...

   Poista

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.