maanantai 15. huhtikuuta 2013

Levels 2013 takana

Viikonloppuna tuli käytyä Levelssissä ensimmäistä kertaa elämässäni. Tapahtuma ei ollut liiemmälti minulle suunnattu kun en kohderyhmää ollut, mutta menin pyörimään (=näkemään tuttuja) ja osallistumaan cosplaykisaan. Tarkoitushan minun oli tehdä Magic the Gathering - pelistä Devout Chaplair - Human Cleric, mutta yksinkertaisesti aika oli minua vastaan. Kankaani nimittäin saapuivat vasta keskiviikkona - kolmea päivää ennen tapahtumaa. Päätin sitten jättää puvun suosiolla sivuun, koska kolmessa päivässä en olisi mitenkään saanut aikaiseksi sen tasoista pukua, jolla olisin kehdannut lähteä kisaamaan.

Olen tosin silti tyytyväinen, vaikka kankaani tulivatkin myöhässä. (oma syy kyllä, lähdin tilaamaan niitä saksan maalta liian myöhään) Säästin yli 60€, kun tilasin kankaat ulkomailta, enkä tyytynyt läheisen Eurokankaan tarjontaan. Siellä halvin sopiva kangas olisi ollut 10€/m, ja toinen kangas (ostin kahta eri väriä) 19,90€/m. Saksasta tilattuna sain molemmat hintaan 3,90€/m. Ja tilasin kangasta paljon. Tuo puku syö kaksine viittoineen jo hyvin kangasta.

Mutta, takaisin Levelssiin. En siis saanut tehtyä tuota pukua, joten päätin kierrättää vanhan Taokakan puvun. Tiesin jo etukäteen, että puvussa oli jotakin korjaamisen varaa ja aloin korjaamaan pukua keskiviikko iltana.

- Taokakan vetoketjun vedin oli katkennut, joten jouduin liimaamaan sen uudelleen kiinni. Laitoin päälle myös uuden kerroksen kultaista maalia, jotta liimauskohta peittyisi.

Vasemmanpuoleinen letti on juuri letitetty uudelleen ja oikeanpuoleinen on kaappijäännöstä.
 - Peruukki piti purkaa, harjata ja letittää uudelleen.


- Maskia piti maalailla halkeamakohdista uudelleen mustalla. Maalasin myös punaiset pallot silmien kohdille hätävaraksi, jos silmät eivät palaisikaan, niin Taolla olisi siitä huolimatta punaiset silmät.

- Ledisilmät piti korjata. Ne paskiaiset! Desussa 2012 jo alkoivat välkkymään ja nyt eivät meinanneet edes syttyä. Onneksi vika kumminkin löytyi (ihan eri päästä mistä alun perin katselin) ja kaverin tullessa apuun sain kolvattua irronneen johdon takaisin paikoilleen. Ja valot paloivat muuten nätisti koko tapahtuman ajan!

Kisat itsessään olivat Levelsissä hyvinkin simppelit: ilmoittauduit kisaan, kävit kuvattavana ja sitten menit takahuoneeseen tuomareiden (Arttu ja Iris) juttusille. Oma pukuni oli kiertänyt jo muutamassa tapahtumassa, joissa kaikissa olivat tuomarit puvun jo nähneet, joten mitenkään pitkään ei minulla tuomaroinnissa mennyt. Heiluin hahmolleni uskollisena koko toimituksen ajan, vaikka en sitä itse asiassa tiedostanutkaan. En tiedä miksi, mutta alan aina heilua, kun puen Taokakan päälleni. Ilmeisesti vain jotenkin alitajuisesti tiedostan, että nyt menään moodiin Taokaka; heilu!Sain paljon positiivista palautetta jälleen puvusta ja jostain syystä myös aasialaisia faneja, jotka yrittivät viedä minut kotiinsa.
"Aa you are so cute, can you come home with me?"
Pari pikkupoikaa ehti myös käydä vetämässä minua hännästä samalla, kun minusta pyydettiin kuvaa.
Huomatkaa, kuinka leveä hymy minulla on!
Kisassa tulin sijalle kaksi ja olin sijoituksesta hyvin iloinen. Sijan yksi vei Zelda, jonka kuvaa minulla ei ikävä kyllä ole linkittää tähän yhtään mistään. Puku oli joka tapauksessa upea. Kolmannen palkinnon saajan pukua en tunnista nimeltä, mutta tiedän kyllä hahmon ulkonäöllisesti.
Tässä olisi kuva Levelsin omilta Facebook sivuilta kaikista (?) muista osallistujista, paitsi minusta ja Zeldasta.

Turkoosihiuksinen ja sinipaitainen tyttö vieressään brunetti tyttö sinisessä mekossa eivät mitä ilmeisemmin olleet kisaajia, vaan random ulkomaalaisopiskelijoita pukeutuneina. Ainakin minulle he juttelivat, etteivät osallistuneet kisaan vaan tulivat muuten vain katsomaan suomalaisia pukuilijoita. Kuulemma cosplay suomessa on ihan erilaista ja heidän tasoonsa nähden parempaa, vaikka he luulivat olevansa suomea edellä. Ihmettelivät kanssa, miten paljon vaivaa näimme pukujen tekoon alusta alkaen itse. Maasta minulla vain ei ole havaintoa, kuulin aika huonosti maskin lävitse.

7 kommenttia:

 1. Sun cossi on niin hieno!!
  Haittaako se muuten kun ajattelin cossata Traconissa Nyotalia Preussia, mutta olen niiiiiiin lyhyt (151cm)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon (:
   Eikä tuo pituus ongelma ole! Minulla melkein järjestään kaikki cossaamani hahmot ovat olleet yli 170cm, vaikka itse jään alle 160cm (:

   Poista
 2. Kolmannen sijan saanut henkilö cossasi Mirror's Edge -pelin päähahmoa, Faithiä. ;)

  VastaaPoista
 3. heyaa noi ledi-silmät on nätit :D
  mi...mistä..mistä ostit ne ?

  VastaaPoista

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.