keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Bakaconissa

Perjantai 16.4.2010

Ilmestyin hyvissä ajoin Pieksämäellä kun olin töistäkin vapaata ottanut asian takia. Paikalla oltiin 12 aikoihin ja siitä lähtien aloin tekemään pukua valmiiksi.

Suoraan sanottuna päivä oli ihan yhtä helvettiä :D Koko päivän tosiaan tuota pukua tein valmiiksi, välillä söin vähän ja jatkoin taas.

Cosplayasuni oli siis sarjasta One Piece ja hahmo oli Pelona (englanniksi Perona)


Hame
Itkun ja raivareiden kautta sain tehtyä.
Tein hameen kolmesta osasta: vyötärökaitaleesta, hameosasta ja levennyskaitaleesta.

Aloitin hameen tekemisen tuosta vyötärökaitaleesta ja laitoin sinne sisään tukikangasta, jolloin kaistale olisi hieman tukevampi. No, huono juttu tapahtui siinä, että kangas oli trikoota ja venyi ihan kiitettävästi kun ompelin tuota saumaa. Olin mitannut lantioni (paljastus! 86cm!) ja ajattelin laittaa pari lisäsenttiä varmuuden vuoksi, joten leikkasin 89cm palan. Kun kangas oli venynyt, mittasin sen uudelleen: 98cm -.-' Että 10cm lisää oli pamahtanut.

Ja arvatkaa, mittasinko tuon vasta, kun se hemmetin hameosa oli ommeltu kiinni. Eli pienentäminen oli itkun ja raivon takana, mutta onneksi äitini tuli rauhoittelemaan ja auttamaan asiaa. Hameosakin oli onnistunut menemään merenneitomuotoon ja oli kapeampi alhaalta kuin ylhäältä. Siksi tuo levennyskaitale laitettiin taakse.
Kun hame oli vihdoin ja viimein oikean kokoinen, laitettiin vetoketju kiinni ja leikattiin hameen alaosa muotoon. Hame yritti tunkea pussiin edestä, jolloin otin hameen etuosasta kiinni siitä kohtaa, mihin pussi ilmestyi ja ompelin sen kohdan kiinni hameen yläosaan. Pussi katosi ja hameesta tuli oikean pituinen.
Viimeinen silaus tuli, kun hameeseen lisättiin vyönsoljet sekä alareunan kuvioinnit maalattiin.

Paita
Oli luojan kiitos suht. helppo tehdä.

Ostin paidan H&M:stä ja muokkasin siitä sitten sopivaksi. Eli paita nips kahtia vattan kohdalta ja nätti reunus. Hihat olivatkin hämmästykseni 3/4 vaikka olin ostavinani pitkähihaisen. No, tein sitten loppuhihat siitä ylijäävästä kankaasta joka oli ennen peittänyt vatsaa ja hyvät tuli (: Kiinnityskohtakin peittyi näppärästi kun pitsit laitettiin kiinni hihoihin, niin tyrkkäsin yhden kerroksen taittokohtaan.

Kuvan painatus paitaan olikin sitten hankalampi kun ei millään meinannut kuva mahtua ja kun mahtui, yritti levitä. Kumminkin kuva saatiin painettua ja ihan jees siitä sitten tuli.

Kruunu
Ainut ylpeyden kohde! Kutel aiemmasta päivityksestä voikin tajuta (:

Kruunu oli valmis jo viikkoa aiemmin ja tosiaan liimauksessa minua auttoi avokkini. En itse pikaliimaan mielelläni koske, niin olin hyvin iloinen tästä avustuksesta.

Kruunua kävikin moni kehumassa conissa ja mielelläni aina kerroin infoa tuosta virityksestä.

Anteeksi heille, joita kruunulla tuppasin tönimään! En tosiaan tajunnut sen ulottuvuutta!
Keeppi
Krh.... No, meni paremmin kuin hame.

Kaulus piti uusia kahdesti, kun olin molemmilla kerroilla tyytymätön. Harmi, ensimmäinen kaulus olisi ollut ehkä parempi, jos olisin saanut sitä vain matalammalle, mutta uusin sen kokonaan. Ihan jees tuli kyllä tuosta viimeisestäkin.

Keepin kanssa tuli kanssa tapeltua: kauluksen sisälle laitoin paksua, pahvimaista tukikangasta joka piti kauluksen pystyssä. Kangas oli samaa, mitä hameessakin, eli joustavaa trikoo kangasta.

Karvareunus tehtiin fleecistä.

Kun aika alkoi loppua (tein keeppiä yhdeksän aikaan illalla) ja hame oli edelleen kesken, sateenvarjo oli kesken ja vähän myös edelleen paita, niin pyysin äitiä kiinnittämään tuon karvan keeppiin. Onneksi äiti oli niin ihana että kiinnitti karvan ja siitä tulikin oikein upea, kiitoksia äidilleni tästä avusta kovasti (: Äiti auttoi myös keepin sisäänottojen kanssa, laittoi nuppineuloilla kiinni ja harsi, kun minä tappelin hameen kanssa. Lopulta tappelin keepinkin loppuun.

Rusetti kiinnitettiin keepin solkeen rautalangalla. Rusetti oli tehty vaaleanpunaisesta satiinikankaasta jossa oli - yllätys yllätys - jälleen sisällä tukikangasta.

Peruukki
Oli päin *settä. Silti kaksi ihanaa ihmistä, Itachi ja Kisame, jaksoivat sitä ihmetellä ja kehua. En oikein ymmärtänyt miksi, ehkä he olivat sokeita ja näkivät vain vaaleanpunaisen väriläntin :D

Kun peruukki laitettiin saparoille, sen takaosaan ilmestyi kaljuja kohtia, samoin korvien kohdalle ja hieman etuhiuksienkin viereen.

Aniki.fissä värväsin itselleni peruukkiasiantuntijaa ja ihana adreena lupasi auttavaa kättänsä tarjota ja siirtää minun kanssani peruukista y kuituja peruukkiin x, kun itse en osannut tätä tehdä. Irtokuituja kun ei tuolla värillä löytynyt. Mutta, se toinen peruukki vielä puuttui...

Tilasin eBaysta kiireellä toisen, täsmälleen samanlaisen peruukin, mutta eri myyjältä. Samalla myyjällä miltä aiemmin peruukin ostin ei ollut peruukkia enää saatavilla ennen kesää. Eli toiselta myyjältä piti tilata

No, peruukki oli maksettu 14.4.2010. Aloin ihmettelemään peruukin viipymistä tuossa 4.5.2010.
Vastauksena tuli:
"Olen lähettänyt peruukin jo 30.4.2010, ei hätää (: "
eBay vain ilmoitti minulle, että peruukki oli lähetetty 9.5.2010 vasta liikkeelle, KIINASTA ASTI.

Kiva juttu. Luki että peruukki tulisi Isosta Britanniasta, ja vaikka se olisikin lähtenyt 30.4, miksi lähetyksessä olisi mennyt yli 2vko?!

No, peruukki tuli perille - viime viikolla, 29.4.2010 torstaina. Ja Bakacon oli ollut ja mennyt kaksi viikkoa sitten. Laitoin negatiivisen palautteen, että peruukin kanssa oli mennyt yli kuukausi. Myyjä tottakai pahoitteli vasta tapahtunutta sen jälkeen, kun palaute oli ilmestynyt ja sanoi, että hyvittää minulle 10 dollaria, jos vain perun palautteeni ja muutan sen 5tähden positiiviseksi. Arvatkaas, teinkö niin?

- bijou_top_shop> on myyjän nimi, kannattaa miettiä kaksi kertaa, ostaako häneltä jotakin eBaysta. Epäilisin, että osa palautteen antajista on vaihtanut palautteen maksun takaisin saamiseksi. Minä asiaa en viitsinyt tehdä.

Joka tapauksessa, ostin kiireellä sitten huuto.netistä peruukin parin päivän varoitusajalla. Myyjä oli todella ymmärtäväinen ja ihana, peruukki tuli tiistaina perille. Mutta äh :( Peruukki oli ihan liian ohut, vaikkakin oli laadukasta kaneelikuitua. Itkua niellessäni tajusin peruukin olevan vielä väärää väriä, että olisin voinut kuituja yhdistää.

Niinpä tein aikaisemmasta peruukista pikaratkaisun ja harjasin kuidut siksakkiin takaa, leikkasin pieniä tupsuja ja liimasin geelillä kaljujen kohtien peitoksi. Joten kuten sain peruukin kasaan, mutta ei se kyllä kovinkaan kaunis enää ollut. Silti se ajoi asiansa ja siihen minä saparot tein ja kruunun ompelin kiinni.

Korkkiruuvi saparoita en saanut kovin kunnolla tehtyä, lopulta viimeisenä iltana äitini ehdotti että väännän ponnarit nutturakiesteille yöksi. Niin tehtiin ja aamulla niissä oli korkkiruuvit! Harmiksi vain vasen saparo aukesi päivän aikana (kuten osavartalokuvasta voi huomatakin) mutta edes toinen pysyi kiekuralla.

Kengät
Oli toisena valmiina. Kengät on tehty sukkahousuista, eli jos joku haluaa sukkahousu shoecovereiden ohjeen, niin tänne pastetan kyllä sellaisen vielä (: Ihan hyvin nuo onnistuivat. Pohjaan liimasin toisen, tukevamman kankaan kiinni joka esti sukkahousua purkautumasta, mutta silti sunnuntain päätteeksi terävät korkojen reunat olivat repineet sukkahousuihin reiän. Mutta, silti se ei menoa hidastanut (:

Remmit tein ylimääräisestä villakankaasta ja päällystin ne sukkahousuilla kanssa. Soljista otin tuon suoran, reiästä menevän osan pois ja pujotin vain solkiosan kiinni remminauhaan. Sitten ommeltiin remmit kiinni saappaisiin ja vóila!

Sateenvarjo
Isäni - ihana mies- auttoi tässä. Hän liimasi sateenvarjoon kiinni silmät sekä hampaat, jolloin sain viikonlopuksi oikean mallisen sateenvarjonkin käyttöön. Hyvä juttu, sillä lauantaina se toimi päivänvarjona ja sunnuntaina ihan oikeasti sateenvarjona.

Tupukin kerkesi maistamaan varjoa, mutta ei siitä jäänyt kuin pienet jäljet. Ainakin tunnistin, että varjo oli minun.

Reppu
Hum. Vaihtui mustaksi, keinonahka laukuksi jossa oli pääkallo }:)= En ehtinyt tuota Holoholo laukkua tehdä kiireen takia, joten päädyin laukkuvaihtoehtoon. Kankaat, vetoketju yms. oli, mutta aika loppui kesken. Toiste sitten.

Pieninä yksityiskohtia, jotka eivät kuuluneet pukuun:
- otin kaikki lävistykset pois naamastani ja peitin ne niin hyvin kuin pystyin
- Vaihdoin korvakoruni (ensimmäiset, oikeassa niitä on 2+rusto ja vasemmassa 5) ristinmuotoisiin nappeihin.
- napakoru vaihtui valkeaksi jotta sopisi paremmin pukuun

Kokonaisaika perjantaina: 13,5h. 12 aloitin työt ja lopetin siinä puoli kaksi yöllä.

Lauantai 17.4.2010
Päivä 1.

Tapahtuma alkoi kello 10.00.

Koska olin valvonut edellisenä yönä siihen kahdeen, heräsin itse klo: 8.30. Jaa miksi? Valmistautumaan? Ei, en. JV infoon.

Info oli klo:9.00, joten kiirettähän siinä piti, mutta paikalle ehdin. Onneksi äiti oli ollut ihana ja laittoi aamupalaa niin, että pystyin syömään sen nopeasti. Olin siis infossa aamupörrön kanssa, ilman meikkiä kuuntelemassa puolen tunnin infon ja hakemassa lätkäni. Sen jälkeen kotiin valmistautumaan.

Valmistautumisessa meni yllättävän kauan, mutta lopulta pääsin paikan päälle. En ehtinyt kuin 50m kävellä kun ensimmäisenä Luffy tuli kysymään jo kuvaa (: Sen jälkeen tulikin useampi.
Kävin pari paneelia kuuntelemassa sekä pari ohjelmaa katsomassa, mutta enimmäkseen pyörin conialueella kuvia ottamassa ja tavaroita ostamassa. Onnistuin myös törmäämään Destineen joka törmäsi Crossia.

Olimme aiemmin Dessun kanssa sopineet, että pitäisimme random flirttingin kun tapaisimme niin, että hänen ystävänsä eivät tietäisi meidän tuntevan toisiamme. Salasanan piti olla "paritus."

Olisin muina miehinä nähnyt Crossin ja tullut kehumaan että "Oi! Todella upea Cross cosplay! Saanko ottaa kuvaa?" *naps naps* "Onnistuisiko, voisiko ottaa parituskuvaa?"
Ja siinä vaiheessa, kun hänen kaverinsa olisivat meitä kuvanneet, Cross olisi alkanut iskemään minua. Hän olisi pyytänyt numeroni ja olisin sen hänelle antanut.

Asia nyt kaatui, että törmäsin Dessuun yksin :D Mutta oli mukava tavata ja myöhemmin kävimme yhdessä syömässä Hesessä (Zan oli viikonlopun kiinni, eli paikallinen kiinalainen) ja pyörittiinkin sitten loppuaika yhdessä, kunnes työvuoroni alkoi. Oli todella mukavaa kun tutustui Dessuun livenä mailien lisäksi, samoin Mustikkaan ja Mansikkaan.

Cosplaykisaan pääsin myös mukaan (: Söpöt kaksoisagentit tulivat ihmettelemään kruunuani ja kehumaan sitä, kunnes vetivät minut syrjemmälle ja pyysivät kisaan mukaan. Olin aivan riemuissani asiasta! Olin aina toivonut pääseväni mukaan kisaan ja nyt pääsin! Olisin halunnut heti kiittää heitä, mutta PikminLinkin isä pyysi minua kuvattavaksi ja asia jäi siihen. Kiitin toista myöhemmin Irc-gallerian välityksellä.

Jokatapauksessa kisaan pääsin mukaan, en voittanut mutta hauskaa oli (:

Jv:nä istuskelin sitten bileiden ovella ja valvoin siellä sitten järjestystä. Olin se hassusti meikattu jv :D Päivällä Pelonana onnistuin tutustumaan naispuoliseen Itachiin ja Kisameen, joten he tunnistivat minut myös illalla näistä minun upeista meikeistäni. He olivat kyllä päivän piristeet, todella ihania ihmisiä.

Tämän näköisistä ihmisistä oli siis kyse, varmasti monikin bongasi heidät paikanpäällä. Onneksi sain molempien yhteistiedot niin voi tutustua paremmin (:

Tunnistivat myös minut sunnuntaina, niin Pelona asussani kuin jv:nä jälleen. Olivat vain mokomat vaihtaneet asuja, minä en meinannut tunnistaa :D

Mutta ilta/yö meni hyvin, vaikka tuppasinkin nukahtamaan kahden aikoihin salin lattialle.

Nukkumaan pääsin sitten puoli 5 aamulla.

Sunnuntai 17.4.2010
Päivä 2
Herätys 9:30. Sain nukkua edes jonkin aikaa.
Valmistautuminen oli hidasta, mutta silti nopeampaa kuin lauantaina. Paikallakin olin jo jopa klo: 11.05, ja lauantaina olin ehtinyt paikalle klo: 12.00. Että wuhuu!

Sunnuntain pyörinkin pääsääntöisesti avokkini sekä kaverini kanssa paikan päällä. Ostelimme kaikkea turhaa, otimme kuvia ja kävimme vähän ihmettelemässä kaikkea muutakin. Koska sunnuntaina oli huonompi ilman, olimme aika pitkälti sisätiloissa. Olin myös varautunut nyt villatakilla, mitä minulla ei lauantaina ollut, vaikka kylmä tuppasikin napapaidassa olemaan.

Viimeisinä tunteina toimin jv:nä sitten myyntipöytien luona, jossa olimme ihan pihalla miten paikka suljetaan. Toimittiin sitten sen mukaan mitä pieniä ohjeen rippeitä oltiin saatu. Huonostihan se meni.
Kävin myös katsomassa lopetuksen, haikein mielin sitten kotia piti lähteä kun koko con oli jo ohi. Viikonloppu meni todella nopeasti, vaikka sitä ei olisi ikinä uskonutkaan!



Minä ja Destine eli Cross (:


2 kommenttia:

  1. Miten oot tehny ton kruunun?? Vähänkö hieno. Ja muutenki todella hyvin tehty toi sun cossi puku.

    VastaaPoista
  2. Heii ^^ Sanoisinko että aivan ihana pelona cossi! itelläkin olis tarkoitus pelonaa mennä cossimaan... Olen hieman innoissani~ ensimmäinen cossini >____<'' <33 noista tekstin pätkistä oli jännä lukeä että miten puku on tehty!

    ja vielä kerran: Aivan IHANA puku!

    ~Nepatus~

    VastaaPoista

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.