tiistai 15. lokakuuta 2013

Unkocon = kakkacon

Tulevaisuudessa conin nimi voisi olla Unkocon, jolloin kaikki conissa tapahtuva olisi vain positiivinen yllätys.
Katsudocon on takana ja hyvä niin. Tänä vuonna tuli niin paljon ongelmia, että olen vain iloinen, että tapahtuma on ohi. Aloitetaan tämä kertomus sillä, että kysyn teiltä kysymyksen. Miltä kuulostaa, jos pääjärjestäjä n. 1,5kk ennen conia sanoo, että jää conin järjestäjäporukasta kokonaan pois? Ei hyvältä. Hyvä. Ei minustakaan. Minä nimittäin olin tuolloin tosissani.

Olin Thaimaan matkalla - eli kesälomalla - ja sanoin jättäväni kaikki Katsuasiat taakseni. Laitoin listaa menemään muualle, että ihmiset voisivat hoitaa tietyt asiat minun poissaollessani. No, kaikki meni suht. ok, kunnes Pian suunnalta alkoi kuulua ties mitä. Paikka x peruutti, toinen ei halunnutkaan osallistua tapahtumaan, tiloja katosi, paikkoja supistettiin ja vähän kaikkea kiellettiin. Iltabileet oli juuri julkistettu pidettäväksi kun sain Thaimaassa ollessani tiedon, että alkuperäinen kahvila ei ollutkaan mukana, koska tapahtuma oli liian pieni eikä kuulemma kiinnostanut. Iltabileissä ei siis olisi tarjoilua, mutta kaiken lisäksi kyseinen kerros olisi tuolloin poissuljettu. Tilat siis katosivat. Siinä vaiheessa oli kasautunut niin paljon kaikkea, että sanoin itseni irti.

Saatiin iltabileasiat kuntoon, mutta kaikkea pientä ja vähän isompaa tuli vastaa. Viikkoa ennen ohjemanpitäjiä ja ties mitä perui aivan uskomattomilla syillä. "Näin unta, että lyön varpaani tuolloin conissa ja sehän koskee, joten en halua tulla."

What does the fox say? 


 
Conissa taas kävi kaikkea aina teipin loppumisesta teknisiin ongelmiin, joista sattui jo ihan oman pään lahoamisesta. Lauantaina kaikki sitten purkaantui takahuoneessa, jossa allekirjoittanut putosi lattialle eikä noussut sieltä ihan hetkeen. Koko vuoden, viimeisen kuukauden ja varsinkin viimeisen viikon stressi purkautui sitä lattiaparkaa kohtaan.

Kauppakeskus ei joustanut eikä ollut mukana järjestelyissä. Tieto kulki todella huonosti ja välillä tuli mieleen ihan rikkinäinen puhelin, kun tieto vuoti milloin mistäkin. Asioita sai kysellä moneen kertaan ja vastausta ei silti kuulunut. On uskomattoman rasittavaa kysyä samaa asiaa kymmenen kertaa ja siitä huolimatta olla epätietoisuudessa. Ohjelmaa ei voi julkaista, kun ei tiedä, mitä voi pitää, missä ja mihin aikaan, kunniavieraat jäävät roikkumaan koska budjetista ei saada tarkkaa kuvaa. Koko coni näyttää selkeästi piirretyn laatikon sijaan epämääräiseltä möykyltä, jonka joku on sutannut paperin reunaan kun mustekynän muste on lopussa.

Nyt ollaan (ainakin olevinaan) taas kerran viisaampia. Ja tuo selkeä laatikko on taas yhtä suttua lähempänä.

"Ja mikä paikka nyt valittaa liiasta määrästä populaa keskuksessa?"


Mutta, onhan minulla conista positiivistakin sanottavaa. En ollut koko viikonlopun räjähtämispisteessä.

+ Vänkärit (muutamaa tapausta lukuunottamatta)
       Toimivat tehokkaasti ja tekivät hommia oma-alotteisesti. Oli mukava ylläri tulla katsomaan paikkaa x, jota piti vielä kunnostaa ja huomata, että ei ole mitään tehtävää kun porukka on laittanut jo paikan kuntoon.

+ Ohjelmanpitäjät (paneelit, pajat, esittelypisteet)
    ♥  Olen todella iloinen, että he saapuivat! Vaikka kävijämäärä varsinkin paneeleissa oli aivan minimaalinen, tarjosimme muutaman sellaisen tänä vuonna juurio näiden henkilöiden takia. Myös kaikki muut esittelypisteet ja askartelupajat vetivät ihmisiä enemmän tai vähemmän ja ohjelma on AINA tervetullutta!

+ Kunniavieraat
   ♥  Molemmat ensimmäistä kertaa kunniavieraina, molemmat ensimmäistä kertaa suomessa ja Kristine ensimmäistä kertaa suomessa conissa. Pidin Kyrasta ja Kristinestä todella paljon ja he olivat mukavia vieraita. Olimme varautuneet hieman isompaan vieraaseen, mutta sitten kävi ilmeisesti informaatiokatko (?) ja vieraasta ei enää kuulunut koskaan mitään. Olin todella iloinen, että Kyra ja TophWei saatiin alle kahden kuukauden varoajalla vieraiksi! 

+ Omat kaverit 
   ♥ Pia, Dr. Bloodred, Tiitiäinen, Hobitti, Stanulia, Jokke, Uruhara FC, Vanhempi Lonkero, Lonkerohirviö, ItachiNoora, Kisamelli... Kaikki olivat auttamassa enemmän tai vähemmän, joko lainaamassa tavaroita tai sitten kantamassa ja läpsimässä naamalle, kun tuijottelin kattoa nukahdettuani seisaalleen. He eivät pyytäneet yhtään mitään takaisin, vaikka minä pyysin suurimmalta osalta kuuta taivaalta. Tunnen itseni kamalaksi ihmiseksi tämän takia.

+ Conikävijät
   ♥ Viime vuonna cons ai niin ison unkoryöpyn päälleen jo ennen tapahtuman alkua, että jäin miettimään, onko tässä järkeä. Tänä vuonna sellaista ei ollut. Conia odotettiin innokkaasti (oikeasti, mitä ihmettä?!) ja moni tuli siviilissä ihan juttelemaan randomisti ja kehumaan, miten upeaa, kun tällainen tapahtuma järjestetään. Myös viikonlopun aikana näin kävi lukemattomia kertoja ja olin aina yhtä pihalla ja kysyin; miksi? Viime vuonna kaikki oli ihan kamalaa suurimman osan mielestä!
Te kävijät olitte sosiaalisia, paljon mukana, ystävällisiä niille siviileille jotka kyselivät ja olivat aidosti kiinnostuneita ja te olitte juuri meidän conikansaamme. Vaikka en ehtinyt jutella kuin muutamalle, olen oikeasti todella kiitollinen kaikille teille, vaikka olisitte sitten vain tulleet pelkästään trollaamaan conia. Conlaskurit kävivät ja kävijöitä oli ainakin kaksinkertainen (vielä hakusessa, ilmeisesti vieläkin enemmän) määrä kuin edellisvuonna ja se fiilis on uskomaton! Moni myös näytti närkästyneeltä, kun päättäjäisissä ilmoitin conin lopettavan.

Ja kyllä, huhu pitää paikkaansa; Katsudoconia ei enää tule. Kaikki conia vihaavat voivat huokaista helpotuksesta. Mutta! Kaikki järjestäjäporukkaa (tai ainakin allekirjoittanutta) vihaavat voivat valmistautua kivittämään; Jyväskylä ei kuitenkaan luovu conikaupungin tittelistä kuin vuodeksi.

Uuden conin nimi lähtikin näköjään leviämään jo kulovalkeana eteenpäin, joten paljastettakoon, että vaikka Unkocon minua henkilökohtaisesti kovasti kutkuttaisi, on tulevaisuuden conin nimi Kosupurecon - lyhennettynä Kosucon.

Vaikka kosupure tarkoittaakin cosplayta, ei con ole pelkästään cosplaypainotteinen vaan yleisesti kaikkea käsityötä (ei, ei sitä kaksimielistä) kannustava tapahtuma, jossa toivomme kävijöiden tekevän mahdollisimman paljon itse ja arvostavan askartelua ja käsitöitä. 

Mutta ei siitä sen enempää, jatketaan toiste.


Kiitoksia ja anteeksi kaikille, Katsuna-Chan kuittaa!

5 kommenttia:

 1. Voi kuule lapsi rakas et nyt ole liian ankara itsellesi. Otit yksin valtavan vastuun harteillesi ja vielä haastavan tapahtumapaikan. Jos joku perui jotain tai muuten vain natisivat menemään, niin kaikki se ei ole kiinni sinusta ja joskus asioihin ei voi vain vaikuttaa. Sinä yritit parhaasi ja teit kaikkesi ja se riittää. Mokia sattuu isommissakin tapahtumissa! Itsekin olemme miettineet, mitä olisimme voineet tehdä toisin, jotta tapahtuma olisi toiminut paremmin, mutta pääsääntöisesti meillä oli con, ihmiset viihtyivät ja kukaan ei kuollut. Me ainakin viihdyimme todella hyvin ja saavuimme molempina päivinä coniin hyvillä mielin ja valmiina toimimaan. Muista nyt kuitenkin, että myös me olimme kunniavieraita ja jos kunniavieraat viihtyvät, niin olet sinä jossain onnistunut :). Hyvä tietenkin, jos pystyy olemaan kriittinen ja tunnistamaan ongelmia ilman, että joku kävijä niistä alkaa erikseen napista, mutta sitten pitää muistaa myös kehua itseään niistä asioista, jotka onnistuivat. Sinulla on paljon enemmän syytä olla ylpeä itsestäsi kuin hävetä ^_^! Tulemme varmasti jatkossakin tukemaan Unkocon... Siis Kosuconin toimintaa, emme pelkästään ystävänpalveluksena, vaan myös hienon teeman vuoksi :D!

  VastaaPoista
 2. Et sinä ollut ainoa järjestäjä, joka oli valmis laittamaan pillit pussiin ennen conia. :D Päästiin kuitenkin conista kunnialla läpi! ...en voi silti tehdä muuta kuin kompata kettua: vittu.

  VastaaPoista
 3. itselläni ei ollut aavistustakaan näistä vastoinkäymisistä ja tunteenpurkauksista ennen conia tai edes conin aikana, hienosti suorititte hommat läpi! Täytyy kehua sinua hyvästä stressinsietokyvystä. Saanen myös muistuttaa, että kovin monesta ei olisi noin aikaavievään ja vastuulliseen tehtävään, saat päinvastoin onnitella itseäsi. Ihailen tahdonvoimaasi.

  Olin paikan päällä pikku vänkärinä, ja se oli todella hauskaa! Älä suotta tunne itseäsi kamalaksi ihmiseksi, kun esim. itse tulin sinne täysin vapaaehtoisesti! Tulen jatkossakin mukaan, enemmän kuin mielelläni, mikäli apua tarvitsette. Tuskin maltan odottaa seuraavaa conia, kiitän kovasti tästä menneestä viikonlopusta! Itse nautin siitä kovasti!

  VastaaPoista
 4. Natisijoita löytyy aina ja mikä oudointa, conin jälkeen vaikka conissa on ollut miten hauskaa hyvänsä. Samat ihmiset valittavat muidenkin conien jälkeen miten vitun perseestä on ollut, vaikka on juostu räkäposkella nauraen käytävillä. "kun ollaan niin vitun cooleja."

  Vaikka nyymit haukkuu conia netissä, älä sinä pääjärjestäjänä sitä tee! Con oli upea ja verrattuna viime vuoteen kehitystä oli selkeästi havaittavissa. Ei ole mitään syytä, miksei con pystyisi kasvamaan ja kehittymään vielä tästä. Teillä on kaikki tarvittava siihen ja aina löytyy tukijoita! Moni vaan ei ikinä lähtisi vastaavaa tekemään, arvostelee kylläkin.

  Pitäkää lippu korkealla älkääkä haukkuko omaa conianne, siihen riittää nuo nyymit!

  VastaaPoista
 5. Kovasti olisin tuonne halunnut mutta en sattuneista syistä päässyt :( olisi varmasti ollut ihana tapahtuma <3

  VastaaPoista

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.