torstai 7. maaliskuuta 2013

Näkemyseroja

Kuinka eri lailla sinä näet cosplaypuvun? Näetkö saman, upean propin kuin vieressä oleva kanssacossaaja, vai näetkö kenties hassun värisen kahvan tai vaikka teräosan? Onko Naruton cossaajalla väärän värinen takki, vai juuri oikea oranssin sävy? Vai onko takki edes oranssi, onko se keltainen?

Makuasioista on turha kiistellä, mutta aina niistä kiistoja syntyy. Joku joskus minulle sanoi, että sanonta on aivan typerä, koska makuasioista juuri pitää kiistellä. Toinen tykkää kirpeästä ja toinen makeasta - let's fight!

Kankaita ostaessa minulla on yleensä lähdekuva matkassa kännykässä. En useinkaan tulosta lähdekuvia enää tätä nykyään, vaan lataan kuvan koneelle ja kännykkään. Tämä tuottaa sitten ongelmia, jos meinaan osallistua cosplaykisaan. Tulostettu kuva vääristää värit aina erilaisiksi mitä koneen näytöllä näkyy. Pitikö sen kankaan ollakin tumman sininen, minä ostin mustaa! Oliko tuo peruukki todellakin harmaa, minusta se oli vaalean violetti.

Autoin taannoin kaveriani etsimään erääseen hänen cosplayhahmoon peruukkia eBaysta ja täydellinen peruukki löytyi, mutta se oli väärän värinen. Kaverini mielestä kyseisen hahmon hiustenväri oli valkea, mutta peruukki ole vaalean violetti. Kumminkin kuulemma moni cosplayaaja käytti vaalean violettia peruukkia. He siis näkivät asian eri tavalla. Minulla on käynyt vastaavanlaisia huomioita, kun olen coneissa pyörinyt. Joskus jopa keskustelemme coniseuran kanssa, onko jonkun hahmon puvun väri keltainen vai oranssi.

On hauska katsoa, miten eri lailla ihmiset näkevät värejä. Kun menet ostamaan kankaita lähdekuvan kanssa ja olet päättänyt, että tulostettu versio on nyt oikean värinen. Myyjä saattaa etsiä sinulle ihan eriväristä kangasta, mitä itse olet miettinyt haluavasi. Jos taas lähtee ostoksille ilman lähdekuvaa huomaa helposti kotona, että värimuisti on haalistunut matkan aikana ja kangas on ihan eri väriä, mitä lähdekuva kertoo. Sinipunainen on matkan varrella muuttunut turkoosiksi.

En itse nykyään jaksa välittää pienistä "värivirheistä", mitä omissa tai muiden cosplaypuvuissa näen. Tulkitsen varmasti jokaisen cosplayaamani hahmon eri lailla, kuin muut hahmoa cossanneet henkilöt.Kolme eri värivariaatiota samasta peruukista. Alla referenssikuva.

4 kommenttia:

 1. Heiba!

  En tosta näkemyserosta mitään sano, mutta voisikko auttaa mua keksimään hahmon?

  Oon 10-11 vuotias.

  1. Mahdollisimman tarkka selostus ompelutaidoistasi.
  Osaan ommella suht. hyvin, kotoa kyllä löytyy apua, mutta luulen että isoimmat kohdat voi ihan ala-asteen käsityötaidoilla ommella.
  2. Budjetti.
  N. 100, en pidä nettikaupoista.
  3. Mahdollisuudet hiusten värjäämiseen tai peruukin ostamiseen.
  Peruukki voisi olla vaikka punanaamiosta, hiuksia en saa värjäillä.
  4. Sukupuoli (cosplay vai crossplay).
  Naista haluisin.
  5. Tarkka kuvaus itsestäsi (Kuva olisi kiva, mutta linkittäkää ne muualta kuin irc-galleriasta. Photobucket on paras kaverinne.)
  Mm.. Ruskeat hiukset, mutta haluaisin käyttää peruukkia... n__n Vihreät silmät, niitä haluisin jotenkin hyödyntää. En ole lihava enkä laiha, ihan normaali. Olen 145cm, ja hiukseni ovat rinnan alapuolelle.
  6. Muut mahdolliset yksityiskohdat, joita pidätte tärkeinä.
  Kaikki kiva näpertely pahvin, muovin ja kankaan kanssa on kivaa! Sellaisia toivoisin hahmon pukuun. Ikä saa heittää pari vuotta, ei yhtään enempää. Korkeintaan 14 vuotias hahmo, vähintään 9v.
  7. Minkälaisista sarjoista hahmo saa/ei saa olla?
  Mm.. Joku aika epätunnettu, ei kuitenkaan fruits basket, sen oon lukenu ja pidin tylsänä.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että joku tulee kyselemään tällaisia, kiitoksia ^-^
   En nyt hirveän erikoisia sarjoja pystynyt tähän heittämään, kun näissä vähemmän tunnetuissa sarjoissa mitä itse olen lukenut / katsonut kaikki hahmot ovat enemmän tai vähemmän teini-iän ylittäneitä. Mutta yritin sitten kasata tunnetuista sarjoista vähän vähemmän tunnettuja hahmoja tai muuten vähän cossattuja hahmoja.

   Azumanga daioh! - Chiyo Mihama (koulutyttö, 10v mutta opiskelee lukiossa, mangaa julkaistu suomeksi)

   Kikin lähettipalvelu – Kiki (noita, 13-vuotias, Studio Ghiblin leffa, suomennettu)

   One Piece – Aisa (Skypiea jaksossa tuleva 10(?)v tyttö, mangaa julkaistu suomeksi)

   Naapurini Totoro – Satsuki Kusakabe (10v, Studio Ghiblin suomennettu elokuva)

   Oh! My goddes! – Skuld (12-13v, Jumalatar, mangaa julkaistu suomeksi)

   Avatar the last airbender – Toph (12v, maantaitaja, Fox näyttää tälläkin hetkellä ykköskautta)

   Love Hina – Kaolla Sue (14v energinen tyttö, vihreät silmät, löytyy suomeksi julkaistua animeboksia)

   Black Butler - Elizabeth Middleford (13-14, vihreät silmät, mangaa julkaistaan juuri suomeksi)

   Candy Candy – Candy (vihreät silmät, ikä vaihtelee 10-14v, 80-90-luvuilla suomeksi dupattu anime)

   Jos noista ei mikään sytyttänyt, käy kurkkaamassa http://www.animecharactersdatabase.com ja määrittele ikä, hiusten väri, pituus, silmien väri etc. niin saat rajattua itsellesi sopivat hahmot (:

   Poista
 2. Ohhoh. Täytyy vain mainita, että katsomatta tuota referenssikuvaa, oman muistini perusteella ajattelin tuon ensimmäisen Stocking-peruukin olevan ihan liian tumma ja keskimmäisen lähimpänä oikeaa. Mutta näköjään se olikin se eka. On kyllä tullut tämän ongelman kanssa painittua itsekin, vaikka cosplayta olenkin harrastanut verrattain vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minulla on itselläni tuo kolmas, vaikka ensimmäisen tilasin. Myyjällä ja minulla oli näköjään eri käsitys peruukin väristä. Väriasiat on hankalia, mutta onneksi niiden kanssa ei ole yksin tässä harrastuksessa (:

   Poista

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.