perjantai 15. maaliskuuta 2013

Cosplayn pahimmat synnit osa 2, kuvien muokkaus

Synti, johon itsekin aika-ajoin syyllistyn.

Photoshoppaaminen on nykyään monelle yleinen taito ja melkeinpä jokainen osaa tehdä jotakin omalle kuvalleen. Jotkut sitten osaavat tehdä hieman enemmän ja käyttävät sitä hyödykseen.

Kun ostopuvut on käsitelty, mennään seuraavaan syntiin. Cosplaykuvien muokkaus. Mikä on liikaa ja mikä ei on tottakai jokaisen itse päätettävissä. Itse arvostan myös muokattuja kuvia, mutta enemmänkin muokkaamistaidon kannalta. Minusta on upea nähdä, miten jotkut ihmiset osaavat muokata kuvia todella taitavasti ja näin viimeistellä kuvansa näyttämään aivan alkuperäiseltä lähdeteokselta.

Mutta on minulla tullut vastaan noita muokkauksia, jotka ovat jättäneet itselle tyhjän olon. "Ei se puku ollutkaan aito vaan muokkaus. Ja minä kun luulin..."
Yksi tällainen oli One Piecen Mihawk Haukansilmä, jonka kuvan näin eräällä cosplaysivustolla.
Ehdottomasti todella hienosti onnistunut asu - ja vielä vatsalihakset, crossplayaajalla! Vau! Hän oli varmaan tehnyt jonkun lihaspaidan. Siinä sitten useampaa kuvaa selatessa tajusin, että ei se ollutkaan paita vaan muokkaus. Myös naisen kasvot oli muokattu kuvankäsittelyohjelmalla, samoit silmät, meikit ja osa cosplaypuvusta. Järkyttävä totuus paljastui lopulta kokonaisuudessaan siinä vaiheessa, kun kävin katsomassa kyseisen cosplayaajan kaverin kuvia. Tällä kaverilla oli kuva Mihawkista ja hänestä - muokkaamattomana versiona. Ja cosplay ei ollutkaan enää upea.

Kyseinen tapahtuma ei olisi minua haitannut, jos henkilö olisi ilmoittanut muokanneensa kuvaa. Mutta hän otti kaikki kehut vastaan puvusta, ei muokkauksesta. Tietysti, kun kyseinen henkilö ei ole suomesta, ei heillä varmaan ole suomen ajatusmaailmaa, jossa vaivanteko palkitaan hyväksynnällä. Heidän cosplaypiirinsä ei välttämättä näe kyseisessä muokkauksessa mitään väärää.

Itse henk. koht. hyväksyn kuvan muokkaamisen tietyillä "kriteereillä", jotka olen koonnut oman pääni sisälle itselleni sopiviksi. Moni varmasti olisi kanssani noista ajatuksista eri mieltä.

Päätin myös tehdä itse hieman överimmän muokkauksen, jossa kasvatan kuppikokoani kahden-kolmen kupin verran ja pienennän vyötärön ja jalkojen ympärysmittaa. Ja teen vähän muutakin. Tämä menee omassa päässä enemmänkin lokerikkoon kiva kuvanmuokkaus kuin kiva cosplaypuku.
Alkuperäinen, ei muokattu versio


Muokattu versio. Onpas muuten kökkölaatuinen!
Nyt on ollut myös puheenaiheena "pornomallit ilman meikkiä"- artikkelit. Puhutaan, kuinka pelkkä meikki tekee ihmisen täysin erilaiseksi (pitää paikkaansa) mutta monen naisen kuvassa mm. taustaa vertaamalla voi jo kertoa, että kirkkautta, kontrastia ja kuvan tarkkuutta ollaan säädelty ennen ja jälkeen kuvissa, eli photoshoppauksella on myös suuri vaikutus ulkonäköön. Myös joidekin hampaita on valkaistu ja silmämunia siloiteltu verisuonten häivyttämiseksi. 

Hyvä esimerkki, tausta kirkastuu ja nenäkin kapenee http://imgur.com/a/ynkv8
Sitten loppuyllärinä tähän: 80% joulukuvistani on muokattu melkeinpä kokonaan. En jaksanut yhden päivän aikana alkaa meikkaamaan useaan eri otteeseen eri cosplayta varten, joten otin kaikki kuvat ilman meikkiä (poikkeuksena Pelona). Päätin lisätä sitten meikin jälkikäteen koneella. Tosin noista kuvista varmaan kukaan ei osannut arvatakaan, että ovat muokattuja. Mutta paljastan tekopyhyyteni tässä, minäkään en ilmoita kaikissa kuvissa muokkauksistani!

2 kommenttia:

  1. Valitettavasti muokkauksen huomaa helposti, jos kuvia katsoo yhtään hetkeäkään pidempään. En väitä, ettäkö kuvien muokkaamisessa olisi mitään vikaa, mutta harvemmin muokatut kuvat näyttävät kovinkaan aidoilta ja realistisilta. Edes muotilehtien mallit eivät säästy ilmiselvältä muokkaukselta, joka ihan oikeasti näkyy.
    "Tosin noista kuvista varmaan kukaan ei osannut arvatakaan, että ovat muokattuja" kyllä, niistä huomaa. Mutta tsemppiä, ei kukaan ole photoshop seppä syntyessään! Omasta mielestäni liian vähän on parempi kuin liikaa kun puhutaan omista kuvista, mutta se on (kuten sanoit) jokaisesta itsestään kiinni kuinka paljon niitä kuvia muokkaa, jos muokkaa.

    VastaaPoista
  2. Kuvan muokkaaminen ja paranteleminen ovat mielestäni eri asioita. Paranteleminen voi olla värien ja valotuksen säätöä. Kuvan muokkaamisessa taas käydään käsiksi kuvan sisältämiin konkreettisiin elementteihin, kuten vartalon tai taustan muokkaus siihen lisäämällä tai selkeästi siitä poistamalla asioita.

    Itse tuen kuvien parantelua hyvin paljon, vaikka en sitä itse edes osaa, mutta en tue kuvien muokkausta, koska... noh ne pomppaavat usein silmään, ellei käsittelijä ole ammattilainen (ja joskus myös silloinkin). Muokatut kuvat ovat yleensä myös rumia, koska nissä esiintyvä 3D maailma ei enää ole sitä mitä on, vaan niitä on lähdetty 2D toiminnoilla muokkaamaan. Kuva ei enää pysy tasapainossa, koska se ei ole 3D eikä myöskään aivan täysin 2D.

    VastaaPoista

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.