maanantai 23. heinäkuuta 2012

Animecon 2012

Olin paikalla vain lauantain ja se riittikin omalta osaltani. Sanon muutaman asian liittyen Animeconiin, sillä en viitsi alkaa sitä sen enempää vatvomaan. Jos olette olleet järjestämässä conia / osallistumassa kilpailuihin ja olette herkkiä kritiikille, niin kannatan, ettette nyt lue sitten seuraavaa osiota. Tarkoitus ei ole todellakaan loukata ketään tai aloittaa "minä osaisin paremmin" - kampanjaa, koska en väitä osaavani asioita paremmin. Kerron vain oman näkemykseni yleisönä ja yhtenä kävijänä, mitä itselle jäi päällimmäisenä mieleen.

Animecon on yleensä ollut aina suomen isoin con ja odotukset olivat hyvinkin suuret. Jouduin kumminkin pettymään todella pahasti. Conista jotenkin paistoi läpi harrastelijamaisuus ja vapaaehtoistyövoiman maku. Jotenkaan näitä samoja fiiliksiä en ole saanut Desuconissa tai Traconissa aikaan edes itse työskennellessä conissa.

Järjestyksenvalvojista ei ollut yhtään mitään hyötyä jos apua kaipasi. Työkseen melkein samaa tekevänä meidän porukasta nyrpisteli kaksikin nenäänsä, kun järjestyksenvalvojilta ei kuulunutkaan "En tiedä, mutta voin ottaa selvää," vaan pelkästään "En tiedä." Sitten alkoi yleinen ihmettely, että "Jaa-a, missähän se olisi." Teillä on radiopuhelimet, te olette töissä paikassa, eikö olisi kohteliasta sanoa, että otatte selvää, vaikka ette tietäisi asiaa? Okei, jv:t ovat suurimmaksi osaksi nuoria ja sellaisia, jotka eivät ole oikeasti ky. hommia tehneet ja siksi vastaava tilanne voi olla uusi eikä tuo tule mieleen, mutta minusta tämä kuuluisi jo infossa sanoa.

Sisääntulo. Tulimme väärästä ovesta ja kaiken lisäksi ilman ranneketta. Kiltisti kumminkin etsimme aulassa (toisen oven luona) olevan lipunmyyntipisteen ja ostimme rannekkeet sisälle. Jos olisimme olleet tarpeeksi ilkeitä, olisimme päässeet olemaan sisätiloissa ilman maksua. Pääsimme yhteensä kolmesti sisään tämä mukaanlaskettuna ilman, että kukaan kyseli rannekkeitamme.

Myyntitilat olivat jälleen ahtaatja olinkin saada yhden nappulan reppuun laitetun miekan silmääni. Tämä herätti kysymyksen, miksi näin ahtaissa tiloissa propit olivat sallittu? Vai oliko kenties tämä nappula päässyt livahtamaan itsensä pituisen miekan kanssa sisälle?

Ilmastointi ei toiminut vieläkään (muistaakseni Nekoconin aikana jo viime vuonna tämä ongelma) mikä oli huonompi juttu. Ulkona ei loppujen lopuksi paljon viileämpää ollut, happea vain riitti enemmän.

Kävimme katsomassa cosplaykisan joka oli aikamoinen pettymys. Juonto tuntui olevan väkisin tehty, aivan kuin idea olisi ollut tässä: "No pakkohan kisassa on juonto tehdä, tehdään siis jotain", ja jotain sieltä oli tosiaan aikaiseksi saatukin. Kun sitten kesken kisojen tekniikka petti, ei tullut juontajalta niin minkäänlaista infoa asiaan. Itse sitä sitten sai omia arvelujaan täysin noviiseille kavereille kertoa, että tekniikka petti, ääniraidat ei näyttäisi toimivan. Kai? Tämä tapahtui vielä useasti, eikä yhtenäkään kertana asiasta ilmoitettu yleisölle.

Suosikkihahmojani raiskattiin tehden off-näytelmiä, jotka eivät liittyneet hahmoon tai sarjaan millään lailla. Itkin verta tämän takia.

Silti, haluaisin esitys sarjassa erityisesti kiittää Fruit basketin ryhmää, jonka esitystä oli ilo katsella! Vaikka ensimmäinen potku ei ihan puhtaasti lähtenytkään ja jäimme väkisinkin miettimään: "Mitä tästä oikein tulee?" oli esitys todella positiivinen yllätys. Näki, että esitystä oli harjoiteltu useamman kerran ja se oli hauska! Minusta oli aivan ihana seurata tätä eeppistä taistelua ja voin sanoa, että todellakin nautin siitä! Ihan harmitti, kun esitys loppui.

Tuohon voisinkin sitten lopetella valitteluni ja kiitellä ja pyydellä anteeksi samalla.

 Anteeksi tuolle oikeanpuoleiselle munkille. Otin hänestä sen verran paljon kuvia (ja tulin koko ajan lähemmäksi), että häntä alkoi lopuksi naurattamaan. Ahdistus vai huvittuneisuus, epäilen ensimmäistä. Selityksenä: Olen saanut uuden kameran, halusin testata sitä. Ja saada ainakin yhden kunnon kuvan. Yleensä jos otan vain yhden ainoan kuvan, on se joko tärähtänyt, ylivalottunut tai alivalottunut ja näin mennyt pilalle. Jos otan kymmenen kuvaa, yhden niistä on pakko onnistua!


Sama koskee muuten teidä muitakin joita kuvasin vähän enemmän. Toivottavasti joku kuvistani edes sitten onnistui.


Sitten akatsukin Pain. Olen muutaman Painin cossin nähnyt niin suomessa kuin ulkomaillakin ja pakko sanoa, että sinun cosplaysi oli ehdottomasti paras tähän astisista. En ole koskaan nähnyt, että yksikään pain olisi jaksanut tehdä kaikki korvikset sekä lävistykset ihan oikein / itse (olen nähnyt siis mustia renkaita ja palloja) ja ihan yllätyis, kun jäin tuijottelemaan naamaasi enemmän. Myös poseerauksesi olivat minusta todella hienosti mietittyjä. Harmi, että sinulla oli niin hirveän kiire tuossa kun jonotimme cosplaykisaa katsomaan, sillä olisin mielelläni sanonut nämä sinulle päin naamaa. Fimostako teit korusi? Puku oli joka tapauksessa upea!


Itse siis kävin kyseisessä tapahtumassa Azumanga Daiohin Kagurana, tosin Kaguraksi minua ei oikein voinut tunnistaa, joten sanotaan, että Azumanga Daiohin koulupuvussa.


Otin tosiaan paikan päältä vielä yli kaksisataa kuvaa, tosin suurin osa on pelkästään cosplaykilpailijoista. Jos joku sattuu olemaan kiinnostunut tulemaan kuvattavaksi (minulla on järjestelmäkamera sekä jalusta, mutta olen vasta opettelemassa kuvausta) conissa tai siviilissä cossipuku päällä, niin otan mielelläni vapaaehtoisia uhr... kuvattavia vastaan.

Täältä siis löytyvät minun ottamani kuvat. Saa kopioida, muokata ja käyttää omiin tarkoituksiinsa. Jos vain viitsitte mainita kuvaajan (edes kysyttäessä) se olisi plussaa. Ja tottakai jos linkitätte vielä minulle, minne kuvan laitatte, olen huipputyytyväinen.

2 kommenttia:

  1. Terve! :D Kiitos kauniista sanoistasi >3 bhehheheee ja kyllä aikaa olen viettänyt tämän (pein) asun kanssa ja paljon ja kokoajan parantelen :3 olen traconissa seuraavan kerran, löydät muinut peininä sunnuntaina ^^ nappaa hihasta kiinni! : D

    VastaaPoista
  2. Upee tuo Pain asu! :o

    VastaaPoista

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.