perjantai 8. kesäkuuta 2012

Huopakruunun ohjeet


One Piece Pelonan kruunu
Huopakruunuun tarvitset:
Huopalevyä, A4 tai A3
Neulan ja lankaa
Metallinhohtoisia kangasvärejä (valitse merkki joka kuivuu pelkästään huoneilmassa eikä tarvitse silitystä välttämättä)
Helmiä / fimoa
Kestävää liimaa

Mittaa huopalevystä halutun kokoisia suikaleita ja varmista, että suikaleet ovat saman paksuisia ja pituisia. Jos haluat kruunun yltävän koko pääsi ympäri, mittaa ensin pääsi ympärys. Jos suikaleiden pituus ei riitä haluttuun ympärysmittaan, voit leikata useamman suikaleen ja ommella ne yhteen. Kun kangas maalataan peittyy samalla myös ompelukohta. Muista valita mahdollisimman lähellä kangasta oleva langan väri, jotta lopputulos olisi mahdollisimman tasainen.

Aloita ompelemalla alasuikale ympyrän muotoon. Tämä helpottaa yläsuikaleiden paikalleen hahmottamista ja pystyt heti mittaamaan, riittääkö yhden suikaleen pituus päästä päähän vai joudutko tekemään jatko-osan. Omassa kruunussani jouduin leikkaamaan kaksi suikaletta pystytasossa A4 huopalevystä ja ompelemaan yhteen. Pistojen tyylillä ei ole väliä, mutta mitä tihempää ja pienempää pistojälkeä teet, sitä helpompi ompelujälki on peittää. Jos olet tekemässä useammasta väristä kruunua (esimerkiksi punainen kruunu ja valkeat reunat) ota se myös huomioon yläsuikaleita tehdessä. Tällöin suikaleiden tulee olla sen verran paksut, että pystyt ompelemaan molemmin puolin suikaleiden päälle myös valkeat suikaleet.

Sitten kun olet saanut alareunan ommeltua ympyräksi laitetaan seuraavaksi kiinni kruunun yläsuikaleet. Jos kruunun kuuluu olla symmetrinen, muista mittailla suikaleet oikeille kohdille. Helpointa on merkata suikaleiden paikat vaikka nuppineuloilla. Kun suikaleet on sitten saatu halutuille kohdille on aina neuloa ne kiinni alasuikaleeseen. Huomaamattomin tapa neuloa ala - ja yläsuikaleet yhteen, on laittaa reunat aivan kiinni toisiinsa niin, etteivät reunat mene päällekäin. Ommellessa reunoja on hieman hankala pitää paikoillaan, mutta lopputulos on huomattavasti siistimpi niin sisä - kuin ulkopuoleltakin.

Kun kruunuun tulee useampi suikale, menee suikaleet kruunun keskellä väkisinkin päällekäin. Kun kaikki suikaleet on ommeltu halutuille paikoilleen, rutista suikaleet keskeltä kasaan ja ompele parilla pienellä pistolla kaikki yhteen. Näin keskellä oleva risteyskohta pysyy kasassa eikä levahda kesken conipäivän.
Tässä vaiheessa lisätään mahdolliset eriväriset suikaleet kruunuun. Tämän voi myös tehdä sen jälkeen, kun kruunun runko on maalattu, mulla maali kuivuu sen verran kovaksi, että on helpointa lisätä ensin kaikki osat ja maalata kruunu kerralla. Eriväriset suikaleet lisätään laittamalla ne kruunun yläsuikaleiden päälle. Jos suikaleiden vieressä on hyvin tilaa, voi nämä suikaleet yhdistää myös sivuille samalla periaatteella, millä ylä - ja alasuikale on kiinnitetty toisiinsa. Tämä on makusasia.

Kun kruunun runko on saatu kasaan aletaan maalaamaan. Kruunun voi myös maalata sisäpuolelta oman omantunnon mukaan. Ulkopuolelta kruunu kannattaa maalata useampaan otteeseen jotta väristä tulee tasainen, eikä kankaan oma väri paista maalin alta. Tässä vaiheessa jos kruunun muoto ei miellytä, voi kruunua käydä useamman kerran painamassa kevyesti päälaelta, jotta yläsuikaleet hieman painuisivat kasaan ja loisivat pyöreämmän vaikutelman. Jos sinulla on jotakin pientä ja hieman painavampaa joka voi sotkeutua maaliin (hernepussi esimerkiksi) voi kyseisen esineen jättää kruunun päälle kuivamisen ajaksi. Maali kuivaa kruunun päälle ja jättää hieman kostuneen huovan kuivuttuaan haluttuun muotoon. Kuivuminen kestää väristä riippuen 3-10h.

Kruunun kuivuttua on aika lisätä kruunuun tarvittavat koristukset. Helmiäisfimosta voi muotoilla kruunuun pyöreitä helmiä tai niitä voi käydä itse ostamassa valmiina. Myös glitteri ja muut koristeet lisätään kruunuun tässä vaiheessa. Painavat koristeet kannattaa kiinnittää pitävällä pikaliimalla tai kuumaliimalla. Normaali erikeepperi ei pidä koristeita kruunussa kauaa kiinni. Sittenpä meillä olisikin tässä valmis kruunu! Nyt voitte sitten ommella/liimata/nyörittää kruunun kiinni päänahkaan tai peruukkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.