tiistai 10. tammikuuta 2012

Tervetuloa avaruusjuna Galaxy Express 999:n kyytiin!

Lähtölaskenta Desuconin Frostbiteen on alkanut. Päiviä jäljellä 4. 5 jos tämä päivä lasketaan mukaan.

Puku on aloitettu viime tiistaina ja jatkoa tapahtui perjaina vapaapäivän merkeissä. Vaikka kovasti yritin koko viikonlopun viettää puvun seurassa, ei se tuottanut toivottua tulosta. Valmiina ei olla vieläkään.

Kun ensimmäisen kerran kävin eurokankaassa, sain tuhlattua sinne 56,70€. Summa oli minusta aivan järkyttävä. Ja se sisälsi kankaat:
- takkiin
- housuihin
- hattuun
Kaulus nupitettuna takkiin kiinni
sekä kanttinauhan ja keltaisen langan. Mukana oli sinisen kankaan lisäksi myös punaista kangasta takin kaulukseen. Tästä huolimatta jouduin käymään Eurokankaassa uudelleen ostamassa itselleni lisää sinistä kangasta sekä kanttinauhaa. Ja nyt kun olen hattua tehnyt niin olen itsekseni kironnut, että pääsenpäs ilmeisesti ostamaan vielä kolmannen kerran kanttinauhaa tuohon pukuun. Toinenkin kerta verotti kukkaroani 26,40€.
Ompelukokemuksena tämä projekti on ollut kaikkea muuta kuin auvoisa. Olen tehnyt enemmän virheitä kuin yhdessäkään aiemmassa puvussa ja joutunut jopa yhtä ainutta virhettä korjaamaan
useamman kerran.Virheet joita listasin:
  •  Leikkasin kankaan väärin päin takkiin, jolloin takin etuosan kaksi kaistaletta olivat eripäin leikattuja. Toinen oikein päin, toinen nurin. Ja nurin leikattu oli tottakai näistä paloista leveämpi.
  •  Takkiin tein turhankin liikaa varaa. Vaikka tarkoitus onkin saada takkiin lisämassaa ylimääräisellä vatsalla, tuli siihenkin nähden takista liian iso. Olisin mahtunut kolmen muun itseni kanssa takin sisään.
  • Kauluksen kanssa unohdin, että alla oleva sininen kangas saattaa kurtistua, kun kauluksen taittaa. Jouduin tappelemaan ja käsin ompelemaan kauluksen kiinni takkiin, jottei sininen kangas vilkkuisi alta.
  • Housuista tuli samaa kalipeeria takin kanssa. Tästä teinkin sitten kuvakollaasin.
    Cosplaydieetti. Pudota coniviikonlopun aikana kuusi vaatekokoa!
  • Kun pienensin housuja, kaikki sujui oikein hyvin. Päätin sitten leikata ylimääräisen kankaan pois. Huomasin sitten kumminkin leikkaavani ylimääräisen kankaan lisäksi itse housuja. Jouduin kaventamaan hieman lisää ja nyt housut junnaavat kivasti oikeasta reidestä. Se siitä istuvista housuista.
  • Kun aloin ompelemaan takin neppareita kiinni, onnistuin ompelemaan aina toisen puolen pareista väärin päin. Joskus jopa saman parin toisen osapuolen useamman kerran väärin. *tutus oli suuri purkaa aikaansaannos ja aloittaa alusta huomatakseen lopussa jälleen, että olen ommellut nepparin väärin.
  • Hatun kanssa keksin koko ajan uusia variaatioita tehdä hatun paremmin. Nyt olen purkamassa päällystä kolmatta kertaa, koska keksin muka paremman idean kuin aiemmin. 
Nappeja ei löytynyt oikean värisiä, joten ostin tummansinisiä. Ostin sitten myös keltaista maalia, jolla napit sai maalattua.

Maskia aloitin tekemään eilen. Tässä onneksi avopuolisoni auttoi minua, koska itsekseen minulla olisi mennyt ikä ja terveys. Ilta meni rattoisasti katsellen Captain Americaa ja silputen sanomalehtiä.

Päädyin paperimassaan maskissa sen takia, että se on reilusti kevyempi kantaa kuin kipsi, sekä paljon hengittävämpi materiaali -  vaikka sitä ei hevillä uskoisi. Kanssa tämä oli ilmainen vaihtoehto, joka houkutteli suurten kangasostosten jälkeen.

Ainut mikä tässäkin nyt meni pieleen oli liisterin puute. Unohdin kokonaan ystäväni X:n antaman ohjeen lisätä liisteriä paperimassaan jotta siitä tulisi kestävämpää. Nyt sitten katsellaan, miten massa kestää. Sivelen päällysosan kyllä vielä lakalla / erikeepperillä, mutta en tiedä auttaako se enää asiaa. Saa nähdä.

Maski on ollut kuivumassa nyt 18h, toivon mukaan olisi huomiseen (ke) mennessä jo kuiva. Silloin maski olisi tarkoitus päällystää sekä maalata, lisätä silmät sekä peittää silmänaukot. Hassua minusta tässä koko projektissa on se, että ledivalot tulivat maksamaan kaikista vähiten. N. reilut kaksi euroa. Uskomatonta...


Muoks muoks.

Ei onnistunut tuo paperimassamaski, on nimittäin edelleen märkä. Pikaisesti ihmeteltynä taisin laittaa massaan liikaa vettä. Ajattelin nyt kumminkin antaa kuivua ja katson, millainen olisi maskista sitten tullut.

Harmi vain, että olin hatun kerennyt tuon mukaan aloitella, eli se meni nyt kokonaan uusiksi. Jouduin käyttämään samaa taktiikkaa, mitä käytin Taokakan maskissa: kipsiä.

Meillä oli Halloweenista jäänyt isoja, täysin pyöreitä kurpitsailmapalloja, joten täytin yhden sellaisen ja siihen päälle muotoilin kipsin. Ilmapallo oli reilusti isompi kuin aiemmin päällystämäni jalkapallo, tämän takia hattu pitää tehdä uusiksi.

Ostin myös Sinooperista - mistä kipsinkin hain - samalla ilmapalloja muotiksi, mutta olivat niin huonolaatuisia ja pieniä että räjähtivät jo ennen kuin saavuttivat 5cm halkaisijan!

Tein maskiin silmänreiän pienemmäksi kuin Taokakan maskissa ja uskon ja vakaasti nyt, että tulen tätä ideaa katumaan. En näe jalkojani ollenkaan ja näkökenttäni on naurettavan pieni. Jos katson henkiön kasvoja metrin etäisyydeltä, näen hänen kasvonsa sekä solisluut. Sen alemmas en näe. Joten pahoittelen jo nyt kansacossaajia joiden varpaita tulen tallomaan.

Tein tähän maskiin sen verran parannuksia, että yltäällä oleva reikä on ilmastointia varten, ei suinkaan vahingossa tullut. Myös korvien kohdalla on sormen mentävät reiät, samoin suun kohdalla. Näin ollen pystyn kuulemaan paremmin mitä ihmiset minulle puhuvat ja pystyn vastaamaan kuuluvasti.

Maalasin samalla sormet
Maalasin maskin mustaksi, mutta se jäi epätasaiseksi. Paperclayta minulla ei ollut käytössäni edelleenkään, joten päätin jättää maskin sellaiseksi. Aloin sitten etsimään mustaa kangasta silmänaukkoa peittämään ja löysinkin vanhat legginssit, joista tajusin näkyvän läpi kun kangasta venytti. Vein sitten koko legginssit kylpyhuoneeseen jossa askartelin ja muotoilin palaa silmänreiän ympäri. Sitten minulla välähti: legginssit maskin päälle! Tuumasta toimeen!

Aloin ähertämään legginssejä maskin päälle ja onnistuin samalla töytäisemään suihkuseinää, jonka takia pudotin shampoopullon lattialle. Oli n. 10 sentistä kiinni, ettei pullo pudonnut maskin päälle. Se olisi ollut entinen!

Mutta äherrykseni palkittiin ja sain kuin sainkin legginssit upeasti amskin päälle! Pienen ompelu-urakan jälkeen sain myös legginssit pyöristettyä pallon muotoon! Nyt minulla on sileä, musta maski!

Illalla muuten käytin hattua tehdessä ensimmäistä kertaa kuumaliimapistoolia. Onnistuipas se paskiainen käräyttämään minulta sormen - oikean keskarin. On niin kipeä, että jouduin laastarin päälle laittamaan, ettei osu koko ajan johonkin. Touché.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.