keskiviikko 24. elokuuta 2011

Piilarit, osa 1.

Tässäpä tämä ensimmäinen piilarikokeilu. Suhteellisen hyvin tämä onnistui - itse asiassa todella hyvin.

Aluksi oli ongelmia saada nuo piilarit silmiin, kun jäivät kiinni sormeen eikä tuntuneet mahtuvan edes silmään.
"Miten tuo voi mahtua, luomi tulee eteen?!" oli mietteet siinä vaiheessa.

Laitoin ensin piilarin oikeaan silmään, pidin viitisen minuuttia totutellen ja laitoin vasempaan. Koska jännitin operaatiota niin paljon, tuli minulle paha olo. (sama minkä takia verenluovutuksen jälkeen yleensä voin todella pahoin)

Olin kuvitellut piilareita jotenkin....noh, kovemmiksi kun katselin niiden lillumista nesteessä. Tiesin kyllä, ettei ne mitään kovaa muoviseosta voineet olla vaikka siltä näyttivät. Silti oli yllätys kun sellaisen sai sormeen, että linssi olikin aivan pehmeä. Kuin kontaktimuovi.

Aluksi silmissä tuntui pientä kutinaa ja ''ylimääräisen'' tuntua, kuten varmasti moni on kuullut tätä sanottavan. En siis ihmettele yhtään että ihmiset suosittelevat kokeilemaan linssejä ennen varsinaista conia. Minäkin suosittelen. Välillä näkökenttä tuppasi olemaan hieman kellertävä.

Omalla kohdallani linssit kumminkin asettuivat päähän n. 10min jälkeen ja pian en enää huomannut linssejä muusta kuin siitä, että näkökentän reunalla loisti jotakin keltaista. Jos suljin silmäni pidemmäksi aikaa, muljahtivat linssit paikaltaan silmien avautuessa. Kumminkin linssit onneksi asettuvat itsestään paikoilleen, eli ei tarvitse kuin räpytellä tai pyörittää vähän silmää niin linssit menevät itsestään paikoilleen.

Pidin linssejä n. 4h totuttelun tapaisesti, kunnes hauskuus piti ottaa pois ennen töihin menoa. Mummelit eivät varmaan olisi arvostaneet kassan takana olevaa keltasilmäistä hirviötä.

Linssien poisotto sujui myös yllättävän mutkattomasti. Otin linssistä pienen nipsausotteen keskeltä, jolloin linssi nousi hieman koholleen ja nostin sen pois silmästä. Vaivatonta ja näppärää, vaikka pelkäsinkin ihan muuta.

Jos joku miettii, sopiiko piilarit omiin silmiin, voi käydä optikolla juttelemassa asiasta ensin ja testaamassa, minkälaiset piilarit silmille sopii parhaiten. Minulla on todella kuivat silmät, joten itselleni sopii parhaiten pehmeä linssimalli (jollaiset onneksi satuin vahingossa ostamaan) Laitoin myös itse silmiä kostuttavia tippoja ennen linssien laittoa, jotta silmäni eivät kuivu kokonaan päähän. Tipoiksi pitää tällöin valita lisäaineettomat, jotta piilolinssi ei vaurioidu. Omalla kohdalla lisäaineeton puteli maksoi 5,75€ kun taas lisäaineellinen 5,45€, eli se 20snt heitto ei kyllä enää tuntunut missään. Ja hyvin toimi tipat, sain pidettyä silmiä auki yli 2min kunnes päätin, että olisi tervettä räpytellä välillä vaikkei tarvetta olisi.

Ja tosiaan, meinasin unohtaa: linssit jotka itse ostin (Jyväskylä Simplytattoo, 10€kpl eli 20€/pari + linssineste ja kotelo + 5€ yhteensä 25€) ovat UV-valossa hohtavat 3kk linssit. Joillakin oli kuulemma huonoja kokemuksia UV-linsseistä, että oman silmän väri näkyi läpi, mutta itsellä tätä ongelmaa ei ainakaan ole. Ja omat silmäni ovat veden siniset ja - kuten näkyy - hyvinkin keltaiset.

Jos joku jossain vaiheessa haluaa tarkempaa kollaasia linssien laitosta niin heitelköön kommenttia, voin kyllä kuvata ja kirjoittaa oman laittoni/poisottoni ohjeet.

2 kommenttia:

 1. Mie hankin vuosi-pari sitten mustat piilarit, ja voin sanoa että ihan samanlaiset kokemukset oli. ~ Linssien laitto aluksi osaa kyllä olla kinkkistä puuhaa - itselläni kesti varmaan puoli tuntia laittaa ensimmäinen. :'D
  Kaverilleni eivät värilinssit sopineet lainkaan - silmät punoitti ja vetisteli hulluna. Itselleni ne eivät tehneet mitään kunhan olivat oikein päin. :)

  Joidenkin värien/linssien kanssa voi olla kuitenkin ongelmana se, että linssin keskellä oleva "reikä" ei ole sopivan kokoinen pupillille - itselläni näkyi omaa silmän väriä linssin reunojen sisäpuolella, kun pupilli supistui pienemmäksi.

  VastaaPoista
 2. Hienoa että muillakin samoja kokemuksia!

  Tuon iiriksen reikä-osan kanssa on kuulemma porukalla ongelmia piilareissa, mutta itsellä ainakin niin kauan kun on luonnonvalo lähellä niin iirikset sen verran isot, että ei näy piilarien reiän alta muuta kuin mustaa. Jos sitten salamalla ottaa kuvaa niin iiris pienenee ja silloin tulee oma, sininen silmä näkyviin. Tosin mieluummin niin päin, sillä kuulin eräältä kaveriltani, että oli ostanut piilarit, joissa oli niin pieni iirisaukko että läpi ei käytännössä nähnyt mitään.

  VastaaPoista

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.