lauantai 6. elokuuta 2011

Pelona versio 2.

Vihdoinkin sain niin paljon aikaa ja energiaa, että jaksan tämän nyt laittaa tänne.

Eli Pelona-cosplayni versio 2, joka nähtii Nekoconissa Kuopiossa.

Pelona versio 1. (2010 BakaCon)
Pelona versio 1. (2010 BakaCon)
Ilmoittauduin Nekoconin cosplaykisaan hyvissä ajoin etukäteen, itse asiassa heti kun kilpailu aukesi. Olin jo ennalta päättänyt, että menen kisaamaan Pelona-puvussa, joten olin rauhallisin mielin. Minullahan oli puku valmiina, eikä siihen tarvinnut tehdä kuin pieniä muutoksia.

Loppujen lopuksi nämä ''pienet muutokset'' saivat tällaisen listan aikaan:* Shoecoverien korjaus: reikien ompeleminen umpeen ja uudet pohjalliset
* Peruukin harjaus ja uudelleen kihartaminen.
* Paita kokonaan uusiksi.
   - H&M valkea t-paita x 2. Toisesta hihat ja toisesta paitaosa.
   - Pääkallopainatus paitaan
Helman pitsit, kukat + helmet
   - Pitsien värjäys pinkiksi (samalla metallinhohtovärillä maalattu kuin kruunu.) -> Pitsit kiinni hihoihin ja kaulukseen.
* Keepin kaulus uusiksi paremmin pystyyn ja muotoon.
* Jättirusetti kokonaan uusiksi ja paremmin kiinni.
* Vyöhön valkea karvareunus.
* Kokonaan uusi hame.
   - Hameeseen valkea reunus pitsistä.
   - Hameen kukat pitsistä ja kukkien keskelle pienet helmet.Tekemistä siis riitti ja viimeisenä iltana vielä viimeistelin kaikki. En vieläkään ollut hameeseeni tyytyväinen, en ymmärrä miten hameet menevät minulla ihan päin *piip*. Ainut missä olin hameessa tyytyväinen oli nuo kukkien helmikoristeet yksityiskohtana. Harmi vain, että tuomaroinnissa unohdin sanoa sen.
© Kyuu Eturaitti
Esityshän oli kanssa yksi katastrofi. Tämä oli toinen esitys jonka olen koskaan pitänyt ja ihme kyllä - tähän minä sentään harjoittelin. Tosin koska loin esityksen kanssa parissa päivässä niin ihmeitä ei voinut odottaa. Olisin halunnut erilaisen, mutta koska minulla ei ollut käytettävissä sellaista ohjelmaa jolla olisin osannut muokata jotain, tuli videosta/esityksestä mitä nyt tuli.

Olen itse asiassa esitysteni laadusta todella pettynyt. Kumminkin valinnaisissa valitsin koulussa aina ilmaisutaidon ja pitän näyttelemisestä yms. mutta tuo lavalla olo ei sitten cosplayssa luonnistu ei sitten millään. Kaiketi siinä ne ulkonäköpaineet ja se, että ihmiset vertaavat miten paljon olet onnistunut saamaan alkuperäisen hahmon luonnetta esitykseen mukaan hermostuttaa minua. Nyt on kumminkin pakko spoilerina sanoa, että olen suunnitellut yhteen ryhmäcossiin jo aivan upean esityksen (omasta mielestäni) johon kuuluu musiikki ja video. Tämä esitys olisi pitänyt nähdä Traconissa, mutta kun sain tietoon, että videota ei voi käyttää Traconin kisassa, peruin osallistumisenne. Haluan tuon idean käyttää vasta sitten, kun voin toistaa musiikkia että videota.Mutta, ilmeisesti jotakin meni oikein sitten edes siinä osuudessa. Palkintosijoille en päässyt, mutta kunniamaininta ''cover girl''- tuli sitten tähän suuntaan. Se, olenko niin otettu tuosta kunniamaininnasta - en tiedä. Tietysti onhan sitä kiva olla kansikuvatyttö, mutta haluaisin kyllä loistaa ehkä muulla alalla. Tosin, tästähän se voi lähteä?

Tämän vuoden pukuun olen kumminkin paljon tyytyväisempi kuin vuoden 2010. Puku jää nyt eläkkeelle, enkä usko että tulevaisuuden coneissa tullaan enää näkemään. Kiitän Bakan sekä Nekon niitä conilaisia, jotka tulivat kehumaan pukuani. Varsinkin niitä paria tyyppiä, jotka kehuivat pukuni parhaaksi Pelonaksi koskaan. Jos osaisin punastua kohteliaisuuksista, olisin ollut punaisempi kuin asuni (:


Lopputulokset puvustani Nekossa 2011:

Välähdys kilpailun kuva


Oma avokado<3© Kyuu Eturaitti

Cosplaydeitti
Trafalgar Law


Usopp - Cheer up!
 PS. Napakoru ei jäänyt minulla vahingossa napaan eikä sen takia, että pelkäisin korun menevän umpeen. Minusta vain mustapinkki lepakkokoru sopi omalla tavallaan Pelonalle, samasta syystä jätin itselleni ristin muotoiset korvikset korviini. Muut lävistykset revin sitten irti, koska ne eivät pukuun sovi. Tulen aika varmasti jatkossakin käyttämään tällaisia yksityiskohtia puvuissani. Kiitos ja kuitti.

6 kommenttia:

 1. No sinä se ainakin jaksat työstää pukuasi! D: Mä olen niin laiska, etten jaksa edes ommella koko pukua kasaan, joten käytän paljon kuumaliimaa.

  Mutta yay! :3 Olin päässyt blogiisi (kilpailukuvassa) ^^ Samalla ajattelin kertoa, että luen mielelläni blogiasi ja pidän siitä.

  VastaaPoista
 2. Haha kiitoksia, jos minä alkaisin kuumaliimalla kasaamaan, niin olisin aika varmana liimannut itseni jonnekin kattoon. Lupaan kyllä tehdä siitä koosteen kun joudun sellaista ensimmäisen kerran käyttämään.

  Ja kiitoksia että luet ja pidät blogistani, on aina kiva kuulla että lukioita on ^-^

  VastaaPoista
 3. Toi puku oli tosi hieno Nekossa o3o Piti pyytää kuva mutta jotenkin se sitten unohtui... ^^; Ja onnittelut kunniamaininnasta! Ansaitsit sen todella :D

  Ja kiitän tuon shocoverin ohjeesta! Se suoraansanoen pelasti cossini. Käytin sitä Bakin cossissa Nekossa^^ Ja blogi päätyy ehdottomasti suosikkeihin <3

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia, en ikinä uskonut että lähden tuolla puvulla edes kisaamaan. Joten yllätyksiä sattuu (:

  Ja todella mukava kuulla että tuosta sukkahousu shoecover - ohjeesta oli apua, minusta on upeaa pystyä auttamaan kanssaharrastajia (: Jos sinulla on kuvaa niin linkitä ihmeessä lopputulosta!

  VastaaPoista
 5. Täytyy myöntää, että pidin Pelonasi ensimmäisestä versiosta enemmän.

  En tunne hahmoa muuten kuin kuvien perusteella, joten minimalistisemmat yksityiskohdat, kuten hihojen ja hameenhelman koristekuvioinnit, olivat ensimmäisessä versiossa selkeämmät. Uuden version pitsikoristukset eivät lähdekuvien perusteella istuneet yhtä hyvin puvun muihin selkeisiin linjoihin.

  Kengät ovat kuitenkin lempijuttuni koko puvussa ja nehän ovat yhtäihanat molemmissa versioissa <3

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, tällaista palautetta juuri haluan, omaa mielipidettä ja vielä höysteenä perustelut: miksi?

  Eka Pelona kyllä menee piirroshahmomaisesti enemmän linjan mukaan mm. noissa hihojen röyhelöissä, mutta itse päättelin myöhemmässä puvussa (tai sain älynväläyksen) että nuo hörhelöthän voivat olla pitsiä, jota piirtäjä Eichiro Oda vaan ei ole jaksanut alkaa piirtämään joka ikiseen ruutuun ja helpottanut sitä tekemällä siitä tuollaisen yksinkertaisen version. (toisin sanoen itse teen piirtäessä niin)
  Kanssa hameenhelman tein sitten kyseisellä tekniikalla tuosta syystä, mutta myös sen takia, että näin siitä sai hieman "symmetrisemmän", sillä oli saanut vanhalla puvulla palautetta tuomareilta, että alareunan valkea kuviointi ei ollut symmetrinen ja näin ollen hieman tökerön näköinen. Eihän pitsilläkään siitä täysin symmetrinen tullut, mutta pitsi itsessään toistaa koko ajan samaa kuviointia.

  Joten kiitoksia mielipiteestäsi, jos tuota pukua jaksan jatkossa enää muokkailla niin otan varmasti tämäm huomioon!

  PS. Kengät ovat omakin ylpeyteni kruunun ohella koko puvussa (;

  VastaaPoista

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.