torstai 8. huhtikuuta 2010

Cossaaja vs. saumuri, liput 6€

Mitä tehdä kun saumuri päättää sanoa itsensä irti?
(vastaus: itke silmät päästä tai vaihtoehtoisesti korvat)

Eli tarina menee näin:
En omista saumuria enkä ompelukonetta.
Ompelukone on lainassa rakkaalta äeteeltä ja saumuri taas miehen äitiltä.

Saumuri on vuosimallia ensimmäisiä suomessa, joten sain ohjeeksi olla koskematta nappuloihin ja lankoihin, sillä kone oli käyty langoittamassa sekä säätämässä ihan liikkeessä. Pienoinen paniikki, piti kaivella silkkihanskat komerosta.

Noh, torstaina ennen pääsiäistä ajattelin olla rohea ja saumutella kaikki cosplayvaatteeni siihen kuntoon että viikonloppuna kun ompelukoneen kanssa menisin vanhempieni luokse pääsiäistö viettämään voisi samalla ommella. No, niin ainakin suunnittelin.

Saumuri saksatti nätisti kokeilupalalla n. 5cm, sitten tapahtui jotain hassua. Otin palan pois ja katsoin tikkiä, ok:lta näytti niin ajattelin että mikäs siinä, paita koneeseen vaan. Aloinn saksattaa ja katsoin miltä tikki näyttää niin hupsistakeikkaa! Ei tikkiä ollenkaan!

Pikaisella tutkimuksella huomasinkin, että oli 3/4 langoista katki. Vähän aikaa ähisin ja avasin saumurin ja kauhukseni huomasin, että langat olivat ihan alkutekijöissään pudonneet sitten kunnolla veks.

Koko pääsiäisenhän siinä meni panikoidessa miten saumuri langoitetaan ja pitääkö liikkeessä käyttää ylihinnoitellussa langoituksessa. Ja mitä sanoa tälle miehen äidille?

Kun maanantaina kotiuduin jälkeen viiden ajattelin tehdä uusintaerää saumurin kanssa. Valkea kone jökötti pöydällä uhmakkaasti ja sen langat makasivat katkenneena juuri siinä kohdassa mihin olivat torstai-iltana jääneet.

Tutkin saumurissa olevaa tarra-apua langoittamiseen ja se oli täysin hepreää. Aloin myös vain kokeilla mihin lankoja saisi survottua.

Pinsettejen kanssa lankoja sähläsin kunnes tuo tarraohje alkoi näyttää yhä selkeämmältä ja selkeämmältä (opimme näin lukemaan hepreaa) kunnes ohje oli aivan selkeä.

Langat kaikesta huolimatta katkesivat vielä kolmesti kunnes siirsin ne pois niille tarkoitetulta paikalta pöydälle ja vóila! Alkoi saumuri toimia katkomatta lankoja!

Näin tuli säästettyä yltiösuuri langoitusmaksu + tuli voittajafiilis.
Tarinan opetus voisi olla että kun tarpeeksi yrittää (ja pelkää rahanmenetystä) niin kaikki voi onnistua.

Cossaaja vs. saumuri päättyi 3-1 murskavoittoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.