perjantai 7. marraskuuta 2014

Softiksesta koruja

Viisaana ihmisenä päätin poistaa kuvat kamerasta ennen kuin siirsin ne koneelle, joten kuvamateriaalia ei tästä ole ikävä kyllä saatavana. Toivottavasti ymmärrätte selitykseni.

Softista myy:
HobbyPoint
Tevella
Sinelli
CCHobby
eBay

Tarvitset:
- softista
- sakset
- kuumaliimaa
- paikan, jossa koru voi kuivua muotoonsa (esim. Eurokankaan kangasrullien pahviputket)
- maalisiveltimen
- erikeeperiä
- spraymaalia (myös askartelumaali sopii)
- rutkasti kärsivällisyyttä odottaa liiman kuivumista

1.) Leikkaa softiksesta halutun muotoinen pala.2.) Liimaa softiksen päät yhteen kuumaliimalla (en suosittele pikaliimaa, sulattaa softista).3.) Tee korulle sopiva kuivumispaikka, joka samalla painaa korun muotoonsa. Maalaa ensimmäinen kerros softiksen pintaan ja anna rauhassa kuivua. Jos väristä ei tule tasainen, maalaa niin monta kertaa, kunnes väri on tasainen.
4.) Laita ensimmäinen kerros liimaa päälle. Anna kuivua rauhassa, älä töki! (sormenjäljet jäävät muuten näkyviin)5.) Laita kunnon kerros liimaa kohtaan, jossa liimasit päät yhteen. Jos kuumaliimaa on tursunnut reunoista yli, tässä vaiheessa voit leikata ylimääräiset pois. Laita liimaa sen verran paljon tämän kohdan päälle, että kuivuessa sormilla koettamalla et tunne enää liimausreunoja, vaan pinta on tasainen (erikeeper kuivuu tasaiseksi ja läpinäkyväksi).

Jos liima kuitenkin jää paikka paikoin valkeaksi tai epätasaiseksi, on sitä laitettu liikaa kerralla liian suppuun TAI aiemman kerroksen ei ole annettu kuivua rauhassa ennen uuden lisäämistä TAI olet mennyt ja tökkinyt sormellasi liimaa suppuun.
6.) Maalaa uudelleen.
7.) Liimaa uudelleen.
8.) Tarvittaessa toista kohdat 6 ja 7 uudelleen niin monta kertaa kuin on tarvis.


 9.) Ihastele valmista luomustasiOikea kuva tuosta käsirenkaasta tulossa pian!

+ lisävinkki: softikseen pystyy tekemään myös kuvioita painamalla softista kevyesti jollakin tylpällä esineellä. Itse painoin saksien tylpällä kärjellä viivaa softikseen ennen kuin laitoin päälle liimaa tai maalia. Vedin myös kevyesti viivat uudelleen maalin jälkeen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.