tiistai 7. lokakuuta 2014

Kore wa Mumin desu ka?

Lyhyesti esittelyssä Muumianimet joita ei ole nähty Suomen televisiossa.

Tove Jasson no Tanoshii Mūmin Ikka, jota Tokyo Movie Shinsha alkoi tuottamaan vuonna 1969. TMS tuotti sarjaa ensimmäiset 26 jaksoa, jonka jälkeen Mushi Productions siirtyi tuottamaan sarjaa aina 65 jaksoon asti.


Tove Jansson ei pitänyt sarjasta, koska se ei perustunut hänen kirjoihinsa juuri lainkaan. Myös hahmojen ulkonäkö sekä nimet poikkesivat Janssonin alkuperäisistä. Mm. Muumipeikko oli ilkeä pikkupoika joka toisinaan tappeli ja oli hyvin ovela.


Sarja oli suunnattu pääsääntöisesti aikuisille ja aiheet olivat sen mukaiset. Sarjassa Muumeilla oli käytössä esimerkiksi autoja sekä rahaa, siinä osittain juopoteltiin ja käytettiin väkivaltaa. Tove Jansson suuttui tästä ja totesi: "Minun Muumeissani ei ole autoja, ei rahaa eikä tappeluita."
Mushi Productionin tuottama, 52 osainen Uusi Muumi (新ムーミン Shin Mūmin. )  anime on jatko-osa ensimmäiselle. Tämä versio on selkeästi suunnattu enemmän lapsiyleisölle, jonka huomaa jo sarjan keveämmästä piirrosjäljestä ja lapsekkaammista äänistä. Uusi Muumi anime pohjautui myös enemmän kirjoihin mitä aiempi versio.
Piirrosjälki on selkeästi enemmän animeen yhdistettävää kuin meille tutuissa Muumeissa. Isot vetistävät silmät tekevät Muumeista aika lailla chibi hahmojen näköisiä.

Omalla kohdalla isoin järkytys oli Mörkö, joka oli oppinut puhumaan. Ja koska ainakin itse olen ehdollistunut hyvin pitkälti siihen, että Mörkö on "pahis", oli myös hyvin vaikea sulattaa sitä faktaa, että tässä Muumissa Mörkö on oikeasti kiltti. Ja äärimmäisen nopea liikkeissään, mikä olisi lapsena ollut hirveä painajainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.