keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Vihapuheita conien järjestämisestä

Töiden ohessa aloin selailemaan jälleen googlella netin ihmeellisiä syövereitä ja tottakai aloin sitten jossain vaiheessa etsiä kaikkea Katsuun liittyviä postauksia. Menin hieman harhateille siten parin linkin jälkeen ja aloin tutkimaan yleisestikin joitakin nettisivustoja, joilla "ei pitäisi olla" liiemmälti yhteyksiä animeharrastajiin. Ja mikä paskavuori minua siellä kohtasi!

Onko oikeasti ihmiset vielä niin lapsellisia vai kateellisia? Uskomattoman törkeää puhetta harrastajista, luvattomia kuvien jakoja ja kamalia haukkumanimia ihmisille. "Tääkin cossaaja, huyi vittu mikä teini!"
"Saatanan läski" "Vittu mikä huora." Oikeasti?!
Tekeekö tuo nyt jollekin hyvän mielen!? Ja pahinta minusta oli lukea tällaisten henkilöiden kommentteja, joiden nimimerkit olivat yhdistettävissä jopa joihinkin harrastajiin. Miten toinen voi olla niin ilkeä kanssaharrastajalle?

Myös conien järjestäjiä oli haukuttu järjestään. Löysin tottakai meidän nimet noiden haukuttujen "läskien idioottien"-listalta, joten aloin tutkimaan, löytyykö muitakin noista listoista. Ja kyllähän niitä löytyi! Ruodittavaksi olivat päätyneet aina pienistä coneista isoimpiin coneihin ja jopa pari sellaista pikkutapahtumaa, joiden nimiä en ollut aikaisemmin edes kuullut. Postauksista olisi voinut tiivistää heidän mielipiteensä conin järjestäjistä seuraavaan: itseään täynnä olevia ilmapäitä, jotka haluavat päästä rahanhakuisuudella julkisuuteen ja jakamaan *lua. Siis mitä?

Minulle nämä kirjoitukset olivat itse asiassa yllättävä järkytys. Näinkö epäkiitollista porukkaa harrastajapiirit kätkevät alleen? Vai onko kyse kateellisuudesta? Kypsymättömyydestä? Vai mistä? Yleisestä vihasta?

Osa kirjoituksista oli todella loukkaavia ja voin kertoa, että olen kalvi luonteeltani ja käräytin nämä sivustot nettipoliisille. Osissa oli mainittu ihan henkilöiden koko nimiä tai valokuvia, joiden yhteyteen törkeyksiä oli kirjoiteltu. Täyttävät siis täysin rikosnimikkeen kunnian loukkaus.

Herätti itsessä kysymyksen viitsiikö tulevaisuudessa nähdä harrastuksen eteen mitään vaivaa työntekijäin puolella, jos kiitos siitä on tämä? Tai miksi ylipäätään kukaan viitsii nähdä vaivaa, jos kiitos siitä on pystyyn haukkuminen? Kyllä, tässä maailmassa kiitos on harvinainen sana ja melkein kadonnut maan päältä, mutta suurin osa vapaaehtoistyöstä ikävä kyllä vain toimii tuolla kiitos-periaatteella. Ja nämä harrastustapahtumat ovat sellaisia. Työntekijät kun näistä eivät saa palkkaa - ehkä nimellisiä korvauksia kuluista, joita tulee matkustamisesta ja vastaavasta.

Uskomatonta.
世の中腐ってる 
Yo no naka kusatteru. 
Maailma on mätä paikka.

10 kommenttia:

 1. Wow, en nyt tiedä mihin sivuihin eksyit mutta aika karmeeta tavaraa näköjään löysit... hyi. :'(

  VastaaPoista
 2. Epäkiitollista porukkaa on maailma pullollaan. Ei ne ymmärrä jotka eivät ole koskaan joutuneet oikeasti olemaan vastuusssa jonkin tapahtuman järjestämisestä tai eds työvoimana. Minusta on hienoa että ihmiset ovat vapaaehtoisesti mukana järjestämässä coneja ja tekemässä niistä niin hauskoja kun ne ovatkin. Itsekkin ajattelin hankkiutua vänkäriksi joskus ensi vuonna kun löytyy sellainen rako.
  Hyvä että käräytit ne, ei tuollaista pidä sallia!!

  VastaaPoista
 3. On kyllä täytynyt asua kiven alla, jos tälläinen käyttäytyminen on uutta tietoa. Ihmiset (varsinkin anonyymit) sanovat joskus ilkeästi, mutta hei, se on internetti. Kuten itse sanoit, ei tuollaiseen olisi välttämättä edes törmännyt ellei sitä olisi etsinyt. Harvemmin kuitenkaan kukaan tulee päin naamaa haukkumaan läskiksi ja huoraksi.

  Onko syynä tälläisiin puheisiin lapsellisuus, kateus vai ihan vain ilkeys, sitä en osaa sanoa. Mutta on ihan turhaa vetää siitä hernettä nenään. Eivät kaikki arvosta kaikkia, ja jotkut nyt vain sattuvat sanomaan sen ääneen.

  Rehellisesti sanottuna, jos aiot tulevaisuudessakin järjestää coneja ja pitää blogia, kannattaisi opetella antamaan tälläisten asioiden olla. Ei niille voi mitään, ja on vain naurettavaa lukea tälläistä kauhistelu postausta jostain jota on aina tapahtunut, tiesitpä siitä tai et.

  Edes cosplay ei ole se täydellinen harrastus missä kaikki rakastavat kaikkia, se kannattaa pitää mielessä.

  VastaaPoista
 4. Tuotahan se on ja siihen on hyvä suhtautua rauhallisesti.
  Mutta.
  Ihminen voi olla tykönään millainen idiootti lystää, mutta kun tuottaa sisältöä julkiseen mediaan (siis esimerkiksi kirjoittaa foorumille tai lehteen) niin silloin on osattava käyttäytyä ja kantaa vastuu kirjoittamisistaan. Keskusteluympäristönsä (ilmapiirin) saastuttaminen on todella ahterista. Kaikista ei tarvihe tykätä, mutta kaikkien kanssa täytyy osata tulla toimeen. Voi olla suora ja rehellinen olematta epäkohtelias. Melkein mitä tahansa voi sanoa ääneen - myös arvostuksenpuutteensa - olematta törkeä. Trollaaminen, muiden nappien painelu, kaikenmaailman provosointi ja flamettaminen merkitsee tasa-arvoisen kommunikaation ja asiapitoisen keskustelun kuolemaa. Sen harrastajat eivät kunnioita keskustelukumppania eivätkä puheena olevaa asiaa, ja jos kunnioitus aiheesee puuttuu, ei myöskään minkäänlaista johtopäätöstä voida saavuttaa.

  Itsensä ei pidä antaa muiden sanomisista vahingoittua mutta mielestäni silti periaatteena olkoon: kusipäisyys kuriin.

  (Disclaimerina vielä että allekirjoittanutta on haukuttu sekä selän takana että edessä että julkisessa sanassa että vähän jokaisessa kaksisuuntaisessa mediassa ja osamediassa. Käsittääkseni radio ja tv ovat vielä tässä suhteessa neitseellisiä.)

  VastaaPoista
 5. Tiedän että netin heikoimpiin (anonyymeihin trolleihin) ei pitäisi koskaan reagoida mitenkään, mutta sanonpa nyt kuitenkin. Komppaan Katia: Jokainen olkoon päänsä sisällä niin avuton ja lapsellinen kuin haluaa, mutta julkisessa keskustelussa pitää olla miestä/naista vastaamaan sanoistaan.
  "Sorry, tämä con ei kiinnosta minua" kertoo saman asiasisällön kuin "Vittu paska con". Jälkimmäinen kertoo lisäksi, että sanoja ei ole koskaan itse yrittänyt mitään, eikä koskaan uskaltaisi yrittääkään.
  Olematta itse missään tekemisissä minkään conin kanssa.

  VastaaPoista
 6. Taas yks anonyymikommentoija, mut tokalle anonyymille, kyllähän katsukin pyytää rahaa rannekkeista jos ohjelmiin haluaa. epäilen vaan että kauppakeskukses on vähän hankalampaa rajata sisäänpääsyä on kumminkin yleisiä tiloja ja niitä ei saa rajata. eipä monilla coneilla ole rahaa pyörittää varsinkaan kun harrastajamäärät ja iät on pienet. ropecon toimii vanhemmille harrastajille joilla on rahaa

  VastaaPoista
 7. Tsädää!

  Sellainen asiaan liittymätön ilmoitusasia kuin että blogisi on linkitetty Kandi & Cyberiin. Tahdon vain, että tiedät :).

  VastaaPoista
 8. Aiemmalle, Ropeconia kehuvalle nyymille seuraava maailmaaravistava tiedonanto: Ropecon järjestetään vapaaehtoistyönä.

  VastaaPoista
 9. Ja ropecon on muuten toiminut jo silloin kun meikä oli nappula (eli 80-luvun alussa) eli pikaisella laskukaavalla n. 30-vuotta pidempään kun tämä Katsu?

  VastaaPoista
 10. Ei ihan. Seuraava eli ensi vuoden Ropecon on juhlallisesti kahdeskymmenes.

  VastaaPoista

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.