keskiviikko 29. elokuuta 2012

Irto-osia cosplaysta

Tracon alkaa olla jo huolestuttavan lähellä ja tekemistä olisi paljon. Yritän olla päässäni listaamatta, mitä kaikkea minun tulisi vielä tehdä, koska se aiheuttaa vain minulle syvän hätäännyksen tunteen; miten oikein ehdin?
11h töissä, jonka jälkeen kauppaan ja kotia nukkumaan ei anna oikein aikaa tehdä pukua työpäivien jälkeen. Onneksi näissä tappovuoroissa on etunsakin: torstaina 30.9  alkaa pitkät vapaat ja olen seuraavan kerran töissä 5.9 keskiviikkona. Jes! Tuona aikana ehdin tehdä cosplayta! Tosin, näihin päiviin mahtuu myös Katsudoconin tukijan tapaaminen ja conin suunnittelua face to face, sukellusseuran sukelluspäivä rapukalliolla, vanhempien yhteinen kahvitteluhetki sekä Pieksämäen syysmarkkinat. Mutta, kärvistettynä ainakin 3pvä aikaa tehdä pukua. Jos nukun 8h ja pidän taukoa yhteensä 2h laskien tuohon ruokailut ja vessatauot, minulla on 42h aikaa tehdä pukua! Ja miten tuo aika tuntuukin nyt niin lyhyeltä...

Mutta, joka tapauksessa.
Sain viikonloppuna otettua itseäni niskasta kiinni ja aloitin tekemään Traconiin pukuja. Pukua. Lauantaina teemme paricosplayn (at last!) sulhaseni kanssa suositusta nettisarjakuvasta Scandinavia and the world. Sulhaseni on isänmaallisesti Suomi ja minä olen isänmaaton sika ja cosplayaan ssko Ruotsia. Jotenkin tämä rakkausrintama Suomen kanssa tuntui paremmalta vaihtoehdolta kuin sisaruus. + en oikein samaistunut sisko Suomeen muulla, kuin mököttävällä ulkonäöllä. Näitä pukuja en ole vielä aloittanut, koska ovat sen verran helppoja ja nopeita tehdä, että jätän viimeiseksi.

Sen sijaan viime sunnuntaina sain aloitettua sunnuntaina (mikä sattuma!) päälle vedettävän puvun, eli Naruton Itachi Uchihan. Tarkoitus ei ollut Itachia vielä tähän coniin tehdä, mutta pääni löi tyhjää kun jäin miettimään, mitä pukua alkaisin tekemään ja Itachi ponnahti mieleeni kerta toisensa jälkeen. Alunperin en tiennyt, mikä tulisi olemaan toinen pukuni Traconissa. Matilla oli työvuorojen kanssa hieman ongelmia ja listat tulivat liian myöhään. Emme siis saaneet heti tietää, pääseekö Matti coniin vai ei. Mietin sitten vaihtoehtona, että uudelleenkäyttäisin sunnuntaina Itachin puvun ja tilasin hirveällä kiireellä peruukin Konan cossiin. Tästä cosplaysta en olisi kyllä saanut niin pikkutarkkaa, koska en olisi ehtinyt tilata Konanille enää sormusta (koska en tajunnut sen tarvetta samaan aikaan kun tilasin peruukin, vaan tässä muutama päivä sitten) enkä ollut tietoinen Konanin vaatekerrasta kaavun alla. Tarpeeksi lähelle kumminkin olisi mennyt. Kumminkin tämä hätäratkaisu ei tule toteutumaan, katsellaan jossain toisessa conissa. Aikaa ainakin on.

En omista muistikuvia tästä kuvasta, miksi halusin kuvata, kuinka reunustan paidan päänaukkoa. Mutta tällaiselta se näytti. Todellisuudessa tähän kuului verta ja kyyneleitä.

Tällainen lopputuloksesta tuli. En pitkänkään tappelun jälkeenn saanut tämän parempaa etumusta aikaiseksi, joten jätin sen näin. Verkkokangas on muuten otettu eräästä 2€ kirpparipaitalöydöstä, jossa oli hihansuissa verkkokangasta. Eurokankaassa ei verkkoa ollut, joten piti lähteä kirppareita koluamaan.

Joudunpa muuten ensimmäistä kertaa elämännäsi peittämään tatuointia johonkin cossiin.

Tässä sitten peilikuvaa, jossa näkyy myös bindin käyttö. Bindi pitää asetella aika tarkkaan, ettei reunat näy verkkokankaan alta.

Ja tässä koko lopputulos. Jos ihmettelette kaunis kauhistuttavaa ulkonäköäni, niin minulla oli töissä tylsää ja päätin paintilla harrastaa haureutta ja muokkailla naamavärkkiäni. Olen siis oikeasti vain meikittä ja hiukset aamupörrössä.

Ja Konanin peruukki tuli eilen!

Otin myös töihin hieman askarreltavaa mukaan cosplayta ajatellen. Tiitiäinen on suunnitellut tässä nyt vuoden verran Rock Leen crosplayaamista, joten ajattelin helpottaa hänen urakkaansa ja tehdä säärystimet kyseistä cossia varten. En ollut itsekään neulonut sitten yläasteen pakollisten kässäntuntien, joten alku oli aika tökeröä ja työkaverini naureskelivat vieressä, kun vartijan päästä alkoi hiljalleen nousta savua ja naama muuttua punaiseksi.

Tästä se kaikki alkoi, tosin tämä aloitus jouduttiin purkamaan ja aloittamaan alusta.

Tässä puolen päivän (eli n. 5h) tulos.

Päivän numero 1 lopputulos.

    
Ja päivän numero 2 lopputulos. Tästä odottelen edelleenkin Tiitiäiseltä palautetta, miten pitkän hän haluaa säärystimestä. Tuossa takana nuo puikot ja lanka odottaa, että alan jälleen neuloa. Aikaa on!

Lopuksi laitan vielä randon kuvia, jota otin saadessani viime viikolla Miku Hatsune peruukin sekä pinkin, made in China koulutyttöpuvun postista.  Vaikka en tällaisia pukuja vedäkään coniin päälle, jostain syystä jos löydän halvalla vastaavia, ostan aina mukaan. Lainailen sitten niitä tuttaville, joilla ei ole aikaa / rahaa / taitoa tehdä omia pukuja ja pukeudun niihin itse, kun menen joskus kameran eteen kuvattavaksi.

Miku Hatsunen peruukin muuten ostin ihan vain muutaman interpalsin ja cosplay.comin kommentin perusteella. Jostain syystä muutama aasialainen tyttö (sekä kaksi poikaa) olivat saaneet päähänsä kummassakin nettisivustossa, että näytin Miku Hatsunelta eräässä vanhassa kuvassani, jossa minulla oli vihreät, lyhyet hiukset. Tämän jälkeen sain useamman yksityisviestin jossa kehotettiin minua cosplayaamaan Mikua. En ole itse koskaan Vocaloidia kuunnellut tai katsonut ja sain vasta tietää tarkemmin tällaisten olemassaolosta viime vuonna. Olin kyllä nähnyt kyseisiä cosseja aiemmin, mutta en ollut tiennyt mitä ne olivat.

Aluksi kieltäydyin kohteliaasti ja selitin, että ei ole oikein minun juttuni. Ennen japanin matkaa kumminkin surffailin netissä katsellen erilaisia peruukkeja - joihin minulla jo melkein pakkomielle on - ja törmäsin Mikun peruukkiin. Se oli upea!

Japanissa sitten Momo vihjaisi samaa, että sopisin muuten hyvin Mikun hahmoon. Tästä se ajatus sitten lähti ja piti tilata peruukki. En tiedä, cossaanko ikinä Mikua, mutta ainakin peruukki piti hankkia. Ja pakko sanoa, että on tällä hetkellä oma suosikkini. Pitääkin varmaan joskus kuvata tänne kaikki peruukkini.

  
Wannabe kawaii
Tällaisesta kuvasta juttu lähti liikkeelle

Tähän loppuun vielä pieni ilmoitusluontoinen asia: Olen raahaamassa Traconiin mukanani Nikonin järjestelmäkameran sekä kameran jalan jolla olisi tarkoitus ottaa conissa kuvia. Koska innostuin kuvaamisesta heti enemmän hommattuani kameraan jalan, etsiskelisin nyt kanssacossaajia, jotka suostuisivat uhreikseni harjoittelun vuoksi. Jos siis haluat tulla photoshoottiin amatöörin kanssa, ilmoittele siitä ihmeessä minulle tai tule nykimään conin aikana hihasta. Harjoittelen mielelläni kuvausta ja jos sieltä sattuu sinun silmiisi tulemaan hyviä kuvia, niin hyödythän siitä sinäkin. Voin myös muokata halutessa 2-4 kuvaa sarjasta, mitä ehdin conin aikana räpsiä.

Ps. Joko olette bonganneet cossaajat feissarimokista? Kinahan ei minua hetkauta, tuli vain ekana bongattua tutun oloinen kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.