maanantai 30. toukokuuta 2011

Peruukki ja sen tuuhentaminen

Kun omat hiukset eivät riitä, pitää hankkia peruukki. Netti on väärällään peruukkeja ja on helppo ostaa sellainen peruukki, joka näyttää kuvassa hyvältä, mutta on täys katastrofi kun postista saapuu.
Joskus peruukin voi pelastaa - joskus ei.

Itse ostin Taokakaan hyvän peruukin, kunnes törmäsin erään toiseen Taokaka cossaajaan, jolla oli eri värinen, paksumpi peruukki. Kysyin mistä hän oli peruukin ostanut ja hän vastasi tehneensä sen itse. Noniin, seuraava haaste siis valmiina.

Tilasin eBaysta itselleni toisen, samanlaisen peruukin mitä aikaisempikin oli ollut. Se vaati yllättävän paljon työtä, sillä en ollut tallentanut kohdetta tai myyjää. Pitkän etsinnän ja kirosanalitanjan (suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, viroksi ja ties miksi) päätteeksi onnistuin kumminkin etsinnöissäni.

Olin edellisvuonna meinannut Pelona-peruukkiani tuuhentaa, mutta turhaan. Adreena ystävällisesti oli lupautunut auttamaan, mutta peruukki tuli auttamattomasti liian myöhään - 2pvä conin jälkeen.

Nyt kokeilin tuuhennusta uudelleen paremmalla menestyksellä. Pakko myöntää, että minusta on harmi, etten tajunnut ottaa peruukista kuvaa ennen ja jälkeen tapahtuman.

Mutta, raa'asti kerrottuna peruukin tuuhentaminen käy näin:

1. Valitse peruukki, josta otat kuituja ja käännä se nurinpäin. Sen pitäisi kutakuinkin näyttää samalta kuin vieressä oleva kuva.

2. Peruukki koostuu (ainakin yleensä) peruukkiverkosta, jonka näet kuvassa pystysuunnassa koostuvista paksummista raidoista. Hiuskuituja ovat nuo ohuemmat, vaakatasossa menevät raidat. Noita ohuita, vaakatasossa olevia raitoja tulisi sitten irroitella varovasti peruukkiverkosta.
   Itse käytin siihen yksinkertaisesti ratkojaa ja viimeisiä hermonrippeitäni. Jokaisen pystysuunnassa menevän hiusverkon säikeen kohdalta otin hiuskuidut irti ratkomalla kangat joilla kuidut oli ommeltu kiinni. Tässä kannattaakin olla varovainen, ettei ratko vahingossa kuidun säiettä poikki, johon yksittäiset hiukset ovat kiinnitetty.

3. Kun yksi kuitu on saatu irti, laitetaan sen pikaisesti nuppineuloilla kiinni peruukkiverkon pituussuunnassa meneviin säikeisiin.  Jos tarkkaan katstte, huomaatte punaisen rinkulan sisällä nuppineulan.

4. Kun kuituhius on kiinnitetty nuppineuloilla haluttuun kohtaan peruukkiverkossa, alkaakin ompelu. Itse tein tämän osan käsin, koska koneella en ainakaan itse suosittele yrittämään. Ja kuitulisäke ommellaan sitten kiinni jokaiseen peruukkiverkon pystysuunnassa olevaan säikeeseen.

5. Kun kuitu on kiinni, kelaa kohtaan 1 ja aloita alusta, kunnes peruukki on halutun paksuinen.

Itse kyseisen operaation jälkeen harjasin peruukin sekä suihkutin siihen hiustenhoitoainetta. Sellaista, joka sisältää silikonia, jättää kuituunn kivan kiillon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laita viestiä, kommentit piristävät aina päivää ^-^
Luen jokaisen kommentin jonka saan ja suurella todennäköisyydellä myös vastaan niihin ◉ω◉

Muistathan käyttää siivoa kieltä, koska kirosanoja ja haukkumia sisältävät viestit päätyvät auttamattomasti roskapostiin.

* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩* ✩

Send a message, comments always bright up my day ^-^
I will read every comment what I get and very probably I will reply also. ◉ω◉

Please remember to use clean language, otherwise comment will automatically go to the trash.